Bezlepkové kokosové tartaletky s malinami
Bibi Škorica Bakery, 20. apríla 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Sladkú plnku z bielej čokolády skvelo dopĺňajú kyselkavé maliny.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Tartaletky: | |
150 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
1/2 ČL |
|
2 ks |
|
80 g |
|
60 g |
|
Náplň: | |
125 g čerstvé |
|
250 g |
|
50 ml |
|
60 ml |
|
3 PL |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pomleté mandle zmiešame s preosiatou kokosovou múkou, s práškom do pečiva, so štipkou soli a so škoricou. Pridáme strúhaný kokos, celé vajcia, med a zmäknuté maslo izbovej teploty. Vypracujeme tuhé cesto.
- 2
Formičky na tartaletky s priemerom 7 cm vymastíme olejom a vystelieme cestom tak, aby vznikli hlbšie košíčky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút.
- 3
Na plnku zohrejeme smotanu a kokosové pyré do bodu varu. Nalejeme na nahrubo nasekanú bielu čokoládu. Necháme 5 minút postáť a vymiešame na hladkú hmotu. Pridáme strúhaný kokos a opäť premiešame.
- 4
Upečené tartaletky vyklopíme z formičiek. Na dno uložíme umyté a usušené maliny a zalejeme ich kokosovou čokoládou.
- 5
Dáme stuhnúť do chladničky, ozdobíme kokosovými čipsami, lyofilizovanými malinami a čerstvými malinami.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu