Kokosové tartaletky

Bezlepkové kokosové tartaletky s malinami

Autor receptu: redakcia

Sladkú plnku z bielej čokolády skvelo dopĺňajú kyselkavé maliny.

12 ks
porcií
40 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pomleté mandle zmiešame s preosiatou kokosovou múkou, s práškom do pečiva, so štipkou soli a so škoricou. Pridáme strúhaný kokos, celé vajcia, med a zmäknuté maslo izbovej teploty. Vypracujeme tuhé cesto.
  2. Formičky na tartaletky s priemerom 7 cm vymastíme olejom a vystelieme cestom tak, aby vznikli hlbšie košíčky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút.
  3. Na plnku zohrejeme smotanu a kokosové pyré do bodu varu. Nalejeme na nahrubo nasekanú bielu čokoládu. Necháme 5 minút postáť a vymiešame na hladkú hmotu. Pridáme strúhaný kokos a opäť premiešame.
  4. Upečené tartaletky vyklopíme z formičiek. Na dno uložíme umyté a usušené maliny a zalejeme ich kokosovou čokoládou.
  5. Dáme stuhnúť do chladničky, ozdobíme kokosovými čipsami, lyofilizovanými malinami a čerstvými malinami.