Bezlepková čokoládová torta
Bezlepková čokoládová torta

Bezlepková torta s čokoládou a mandľami

novalim - fotkanovalim, 23. januára 2022. Komerčný recept.
Bezlepková torta s čokoládou a mandľami
Foto: novalim

Vhodná pre všetkých milovníkov čokoládových dobrôt.
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
70 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

225 g
3 PL
1 hrnček (250 ml)
3/4 hrnčeka (zmäknuté)
1/4 hrnčeka
3 PL (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
1 ČL
5 ks (žĺtky a bielky zvlášť)
2/3 hrnčeka (ošúpané)
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu s vodou roztopíme v malom hrnci na veľmi slabom plameni za stáleho miešania. Pridáme cukor, miešame kým sa všetko nespojí a potom odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky pokrájané maslo a miešame, kým sa neroztopí v čokoláde. Potom gumenou varechou jemne vmiešame mleté mandle s preosiatou bezlepkovou múkou Promix PK alebo PK špeciál a kypriacim práškom.

  2. 2

    Po jednom prišľaháme žĺtky. V inej mise z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi. Nakoniec pridáme aj posekané mandle. Cesto preložíme do tortovej formy s priemerom 23 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a uhladíme ho na povrchu.

  3. 3

    Pečieme na 180 °C vo vopred vyhriatej rúre približne 40 – 45 minút, kým sa cesto nenadvihne a nezostane na povrchu pevné (počas pečenia torta na povrchu popraská). Bezlepková torta musí po upečení vychladnúť priamo vo forme, až po vychladnutí z formy opatrne vyberieme. Nakoniec ju posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Výborne chutí doplnená kopčekom šľahačky alebo s vanilkovou zmrzlinou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha