Pečený bažant
Bažantie stehná s hroznom a bielym vínom
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup- Rozpálime panvicu (vhodnú aj na použitie do rúry) s olivovým olejom, vložíme bobule hrozna a restujeme
približne 3 minúty. Hrozno vyberieme, odložíme do misy a do panvice dáme restovať osolené a okorenené stehná spolu s nasekanými šalotkami. Opekáme z každej
strany 2 minúty.
- Opečené stehná zastrekneme octom, podlejeme vínom, pridáme rozmarín, prikryjeme a vložíme na 25 minút do rúry rozohriatej na 170 °C.
- Stehná vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do panvice s výpekom prilejeme vývar a povaríme približne 5 minút, zašľaháme maslo, dochutíme soľou, korením a pridáme bobule hrozna.
|