Bažantie prsia

Bažantie prsia s malinovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu. Slaninu nakrájame na tenké plátky.
  2. Umyté a osušené bažantie prsia osolíme a okoreníme. Prsia dôkladne zabalíme do slaniny. Opekáme na panvici z každej strany asi 4 minúty. Opečené prsia odložíme na teplé miesto.
  3. Na panvicu z opekania mäsa pridáme cukor, ktorý necháme mierne skaramelizovať, prilejeme portské víno a zredukovaný vývar. Pridáme rozmarín, balzamiko a maliny. Omáčku necháme vyvariť do sirupovej konzistencie. Prepasírujeme a necháme ešte raz prevariť. Odstavíme z ohňa a do omáčky zašľaháme stuhnuté maslo.