Bažantie prsia
Bažantie prsia s malinovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu. Slaninu nakrájame na tenké plátky.
- Umyté a osušené bažantie prsia osolíme a okoreníme. Prsia dôkladne zabalíme do slaniny. Opekáme
na panvici z každej strany asi 4 minúty. Opečené prsia odložíme na teplé miesto.
- Na panvicu z opekania mäsa pridáme cukor, ktorý
necháme mierne skaramelizovať, prilejeme portské
víno a zredukovaný vývar. Pridáme rozmarín, balzamiko a maliny. Omáčku necháme vyvariť do sirupovej konzistencie. Prepasírujeme a necháme ešte raz
prevariť. Odstavíme z ohňa a do omáčky zašľaháme
stuhnuté maslo.
|