Bažantie mäso pečené

dvorka - fotkadvorka, 13. augusta 2012
Bažantie mäso pečené
Foto: dvorka

Dostala som od našich mladých bažanta (už vykuchaného a ošklabaného - to robili oni ), čakala som na príležitosť ho urobiť a teraz keď Zobraziť celý popisDostala som od našich mladých bažanta (už vykuchaného a ošklabaného - to robili oni ), čakala som na príležitosť ho urobiť a teraz keď zas prišli na pár dní domov, spravila som im ho.

4
porcie
30 minút
príprava
2 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 dl
2 lyžice
1 lyžička
1 ks
1 lyžička
8 ks
3 ks
2  dl
2 ks




Postup

  1. 1

    Bažanta (ja som mala bez kože) som umyla a osušila. Pripravila som si slaninu a marinádu. Marináda: do misky som naliala olej, primiešala som med a červenú mletú papriku a trošku soli, asi lyžičku.

    Bažantie mäso pečené - obrázok 1
  2. 2

    Marinádou som poriadne ponatierala bažanta zvonku aj z vnútra a položila do pekáča. Pásiky slaniny som pozastrkovala do pŕs aj nôh, pridala plátky masla, borievky, môže byť aj bobkový list, nakrájala som jedno letné jabĺčko na osminky a obložila mäso. Zaliala som horúcou vodou, zavrela misu a dala som piecť do rúry.

    Bažantie mäso pečené - obrázok 2
  3. 3

    Piekla som 1 hodinu pri 200°C, potom som bažanta otočila bruchom dole a piekla som 30 minút. Teplotu som znížila na 180°C, znova som mäso obrátila a dopiekla posledných 30 minút. Občas keď som vošla do kuchyne, mäso som poliala šťavou z výpeku. Po dopečení som mäso obrala od kostí. Jabĺčka sa rozvarili spolu s borievkami, ktoré som mala čerstvo nazbierané.

    Bažantie mäso pečené - obrázok 3
  4. 4

    K mäsu som urobila ryžu a opečené zemiaky so šupkou a k tomu uhorkový šalát (ten nevidno).

    Bažantie mäso pečené - obrázok 4

Diskusia k receptu

boxik
Ja len takú malú poznámočku . Na bažanta je povolené poľovať až od októbra do januára .Ak vám nedali mrazeného ,čo nepredpokladám ,tak ste prezradili ,že vaši mladí pytlačili.
dvorka
Moji mladí mi priniesli mrazeného bažanta, ktorého vyhrali na poľovníckom plese :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia