Bažantí šalát s prepeličím vajíčkom a carpacciom z červenej repy
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 9. marca 2012

Foto: Marek Velček
Suroviny
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| 1 ks, väčší |
|
| 150 g |
|
| 20 g |
|
| podľa chuti |
|
| 8 ks |
|
| 2 ks |
|
| 20 g |
|
| 2 hviezdičky |
|
| 0,5 dl |
|
| 0,2 dl |
|
| 0,5 l |
|
| koreňová zelenina: | |
| 4 ks |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 viazanička |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Bažanta opláchneme a dáme variť s koreňovou zeleninou, cibuľou, zelerom, pórom a petržlenovou vňaťou. Pridáme čierne a nové korenie a pomaly tiahnutím varíme asi 3 hodiny.
- 2
Vychladnutého uvareného bažanta vykostíme. Mäso a zeler nakrájame na malé kúsky, zmiešame s majonézou, troškou horčice, osolíme a okoreníme a pridáme pár kvapiek octu. Šalát ochutíme podľa vlastnej chuti a dáme zachladiť.
- 3
Prepeličie vajíčka dáme variť do vriacej vody na 4-5 minút, po uvarení ošúpeme a prerežeme na polovičky.
- 4
Carpaccio z repy: Repu ošúpeme a surovú ju nakrájame na jemné plátky – pre krajší vzhľad vykrojíme formičkou do tvaru kolieska. Repu dáme variť do červeného vína, pridáme trochu soli, cukru a badián. Keďže repa je dosť tvrdá, varíme 45 – 60 minút. Po uvarení repu vytiahneme a zvyšok vína zredukujeme. Po vychladnutí repu dáme na tanier, ozdobíme bylinkami a prelejeme olivovým olejom s balzamikom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








www.biokamo.sk