Bažantí šalát s prepeličím vajíčkom a carpacciom z červenej repy

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 9. marca 2012 12:52
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bažantí šalát s prepeličím vajíčkom a carpacciom z červenej repyFoto: Marek Velček

Suroviny

1 ks
 podľa chuti
1 ks, väčší
150 g
20 g
 podľa chuti
8 ks
2 ks
20 g
2 hviezdičky
0,5 dl
0,2 dl
0,5 l
koreňová zelenina:
4 ks
3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 viazanička
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bažanta opláchneme a dáme variť s koreňovou zeleninou, cibuľou, zelerom, pórom a petržlenovou vňaťou. Pridáme čierne a nové korenie a pomaly tiahnutím varíme asi 3 hodiny.

  2. 2

    Vychladnutého uvareného bažanta vykostíme. Mäso a zeler nakrájame na malé kúsky, zmiešame s majonézou, troškou horčice, osolíme a okoreníme a pridáme pár kvapiek octu. Šalát ochutíme podľa vlastnej chuti a dáme zachladiť.

  3. 3

    Prepeličie vajíčka dáme variť do vriacej vody na 4-5 minút, po uvarení ošúpeme a prerežeme na polovičky.

  4. 4

    Carpaccio z repy: Repu ošúpeme a surovú ju nakrájame na jemné plátky – pre krajší vzhľad vykrojíme formičkou do tvaru kolieska. Repu dáme variť do červeného vína, pridáme trochu soli, cukru a badián. Keďže repa je dosť tvrdá, varíme 45 – 60 minút. Po uvarení repu vytiahneme a zvyšok vína zredukujeme. Po vychladnutí repu dáme na tanier, ozdobíme bylinkami a prelejeme olivovým olejom s balzamikom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist