Bažant s dusenými gaštanmi

Autor receptu: redakcia

10
porcií

Postup

  1. Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme niekoľko hodín prevoňať. Mäso potom očistíme od byliniek. Na grile opečieme bažantie prsia nakrájané na porcie z oboch strán, okoreníme a osolíme ich.
  2. Olivový olej nalejeme do panvice a opečieme na ňom odrezky z bažantích pŕs. Pridáme k nim slaninu, mrkvu a cibuľu. Osolíme a okoreníme.
  3. Podlejeme vínom a vývarom, privedieme k varu a dusíme pri nízkej teplote do mäkka spolu s gaštanmi a vínom. Šťavu vymixujeme ponorným mixérom. Zjemníme maslom a podávame ku grilovaným prsiam.
  4. Náš tip: Bažantie sliepky a kohúti sa často predávajú spoločne ako pár. Mäso zo sliepky je mäkšie ako mäso z kohúta, ale je menšie. Bažant sa pred spracovaním zavesí. Predáva sa čerstvý alebo mrazený. Je výborný na pečenie alebo dusenie.