Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dostala som krásnu baraninu..uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť...napadol ma iba perkelt..je to jednoduchý perkelt len tak po domácky..

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Také krásne domáce a úplne čerstvé baranie mäsko som dostala..
  2. aby sa mi pratalo do mrazničky, musela som ho rozporcovať na menšie kusy..loj som všetko obrala..
  3. z tej časti, kde boli prevažne iba kosti, som obrala mäso..z toho som pripravila teraz perkelt..
  4. do rajnice som pokrájala slaninu na kocky...je dosť prerastená, takže málo pustí tuku, pridala aj aj lyžicu bravčovej masti...pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak..
  5. pridala som pokrájanú baraninu a nechala som odparovať na slabšom plameni...
  6. keď sa pol hodine odparovania stratila tekutina a zostalo iba mäso na tuku, troška som ho nechala dusiť na tuku..
  7. do tuku som pridala mletú červenú papriku, rozmiešala, aby sa uvoľnila farba červenej papriky...
  8. mäso som osolila, okorenila, pridala som rascu, paradajkový pretlak a podliala som iba toľko vody, aby bolo mäso v nej...postupne som vždy podliala iba malým množstvom vody...tesne pred dokončením, pridala som červené víno a už iba chvíľku nechala prejsť varom..
  9. pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som si prílohu varené zemiaky..hotoví perkelt som uložila na taniere..musím napísať, že vôbec nebolo cítiť baraninu...pretože som všetok tuk obrala pred prípravou..prajem vám dobrú chuť..