Medovníky
Medovníky

Banánové medovníky

anad - bez fotkyanad, 14. decembra 2021
Banánové medovníky
Foto: anad

Rada skúšam nové recepty a tento som našla pred pár dňami na internete, tak som ich musela upiecť. Sú menej sladké, keďže do nich Zobraziť celý popisRada skúšam nové recepty a tento som našla pred pár dňami na internete, tak som ich musela upiecť. Sú menej sladké, keďže do nich nejde cukor a príjemne banánové.
Zdroj: Internet

60
porcií
30 minút
príprava
6-7 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks zrelé
125 g
1 ks
80 g
350 g
1 ČL
2 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Maslo, med a vajce spolu vyšľaháme.

  2. 2

    Pridáme popučené banány, múku so sódou bikarbónou, s perníkovým korením a so soľou.

  3. 3

    Vypracované cesto uložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme a povykrajujeme medovníky, ktoré uložíme na plech a pečieme pri 200 °C cca 6-7 minút.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavé medovníky, s radostí bych ochutnala. Líbí se mi i foto. Inspirativní receptík.
helena64
Krásne medovníčky, určite aj chutné, recept ako stvorený pre moje malé vnučky. Ďakujem za nahliadnutie. Prajem krásne Vianoce.
dvorka
Noo, inšpiratívny recept, včera večer som dozdobila svoje medovníčky, tiež robím bez cukru, len s medom ale s banánom . . . Asi upečiem aj tieto. A podelím sa aj s mamkou, aby mala na stromček čo zavesiť. Vďaka za pridanie receptu.
eval100
Ja som ich tiez nasla na nete, aj som ich upiekla, no nam nechutia, su tuhe, malo sladke, a chut bananov prebija pernikovu chut, takze recept aj medovniky skoncili v koši.
anad
@eval100 (15.12.2021 21:50)

Tieto sú mäkkučké, nie sú veľmi sladké to je pravda, ale chuť banánov je dosť vyrazná. Len v pôvodnom recepte bol namiesto sódy bikarbony prášok do pečiva. Do medového cesta dávam vždy radšej sódu lebo je ťažšie a prášok ho tak dobre nenakyprí
dvorka
Tak ako som si zaumienila, tak som aj spravila. Medovníčky som upiekla a sú naozaj skvelé. Ja som ešte ako plus pridala som lyžičku kakaa. Sú nadýchané, mäkkučké, síce menej sladké čo nám doma neprekáža, ale nakoľko ich idem zdobiť bielkovou polevou, sladké budú až až. A robila som aj plnené slivkovým lekvárom a tie sú úplne že super. Ešte raz veľká vďaka za podelenie sa o skvelý recept. A že @eval100 sa nepodarili, je to jej chyba. Cesto po vybratí z chladničky po asi 10-tich hodinách neztuhlo a veľmi dobre sa s ním pracovalo.
dvorka
Tak ako som si zaumienila, tak som aj spravila. Medovníčky som upiekla a sú naozaj skvelé. Ja som ešte ako plus pridala som lyžičku kakaa. Sú nadýchané, mäkkučké, síce menej sladké čo nám doma neprekáža, ale nakoľko ich idem zdobiť bielkovou polevou, sladké budú až až. A robila som aj plnené slivkovým lekvárom a tie sú úplne že super. Ešte raz veľká vďaka za podelenie sa o skvelý recept. A že @eval100 sa nepodarili, je to jej chyba. Cesto po vybratí z chladničky po asi 10-tich hodinách neztuhlo a veľmi dobre sa s ním pracovalo.
haji
@eval100 (15.12.2021 21:50)
Ze všeho se dají udělat nepečené kuličky, s fantazií využít co dům dal. Pokud je upečené cukroví, které nechutná, jde podrvit, přidat máslo, cukr, orechy, sušené ovoce či nakladané višně, ochutit kakaom, rumom, kávou apod.... a to by bylo aby nevyšly gulky. Teď už nic.
1x anad




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia