Zemiaková polievka

Baby zemiaková polievka (fotorecept)

Autor receptu: sdb

Pre mnoho mamičiek je prikrmovanie trochu za trest. Neustále vymýšľanie, čo navariť sebe a potom prckovi, ako to rozdeliť a spraviť akurát a tak, aby neostalo a nepokazilo sa... my skrátka varíme pre celú rodinu to isté a spokojné sú všetky brušká.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Základ pre detskú polievku je úplne jednoduchý. Uvaríme zemiaky vo vode (na toto množstvo asi 500 - 700 ml) a rozmixujeme. My sme sa s tým nepárali a dcérka ju dostala už s cibuľou a cesnakom (mesiac od prvého príkrmu, bez tráviacich komplikácií). V jednoduchosti je krása a už táto polievočka má super chuť. Odporúčame pred rozmixovaním pár kúskov na ozdobenie a pre drobčeka na spoznávanie a prevaľovanie v puse vybrať.
  2. U nás sa rovnako často používajú bylinky a kurkuma patrí k jedlám tiež. Začali sme úplne minimálnym množstvom, je možné oboje úplne vynechať a pridať až do hotového jedla po odobraní porcie pre drobca pri dochucovaní podľa požiadaviek dospelákov. Ja bylinky aj kurkumu pridávam aj pre dcérku pred mixovaním. Soľ a korenie nepoužívame, neodporúčam do cca 2r. kvôli vývoju ľadvín, ktorý sa ich zbytočným zaťažovaním spomaľuje.
  3. Pestrosti sa medze nekladú, nebojte sa experimentovať, pridať iné bylinky, viac cibule či cesnaku, inú zeleninu (minimum pre miernu zmenu chuti - hokkaido, mrkva, repa, či petržlen krásne podporia zemiakovú chuť) a doprajte deťom nové zážitky a sebe zdravé polievočky. Alternatívne sa dá použiť ako zemiaková kaša k prvej strukovine, či mäsu.