Babičkina bramboračka (fotopostup)

Autor receptu: diabambulka

4-6
porcie
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky a mrkvu si nakrájame, pridáme očistený zeler dáme do hrnca zalejeme 1 litom vody, pridáme bujón, celú cibulu osolíme a necháme variť. /zeler si môžeme tiež hneď nakrájať/
  2. Pridáme namočené sušené huby spolu s vodou v ktorej sme ich máčali. Keď sa nám zelenina uvarí nakrájame zeler a vyberieme cibuľu.
  3. Z masla a hladkej múky si pripravíme zásmažku / ja som si ju troška rozriedila vodou / vlejeme do polievky a varíme ďalších 10 minút.
  4. Úplne na koniec rozbijeme vajíčko, ktoré vyšľaháme s vidličkou a za stáleho miešania do ho vylejeme do vriacej polievky. Dochutíme prelisovaným cesnakom, mletým čiernym korením a majoránkou. Dobrú chuť:-)))