Babičkina bramboračka (fotopostup)
Autor receptu: diabambulka
4-6 porcie |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky a mrkvu si nakrájame, pridáme očistený zeler dáme do hrnca zalejeme 1 litom vody, pridáme bujón, celú cibulu osolíme a necháme variť. /zeler si môžeme tiež hneď nakrájať/
- Pridáme namočené sušené huby spolu s vodou v ktorej sme ich máčali. Keď sa nám zelenina uvarí nakrájame zeler a vyberieme cibuľu.
- Z masla a hladkej múky si pripravíme zásmažku / ja som si ju troška rozriedila vodou / vlejeme do polievky a varíme ďalších 10 minút.
- Úplne na koniec rozbijeme vajíčko, ktoré vyšľaháme s vidličkou a za stáleho miešania do ho vylejeme do vriacej polievky. Dochutíme prelisovaným cesnakom, mletým čiernym korením a majoránkou. Dobrú chuť:-)))