Ázijský steakový šalát (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Taká populárna ázijská verzia delenej stravy.
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Steak je pomerne jednoducha zalezitost ked vsetci chcu rare alebo medium cize krvavy. Zacina byt zlozitejsia priprava ked niekdo nechce krvavy ale tzv. well done, nekrvavy?
Jedno z tajomstviev - lacne maso tam nefunguje.
Ja som pouzil T-bone, stedro som pokorenil cerstvo nadrvenym korenim a hrubozrnnou solou a vmasiroval olivovy olej.
- Steak som robil vonku na otvorenom grile - bbq, stejky boli rozlicnej velkosti a hrubky a ako som spomenul kazdy chcel iny (tento na fotke mal 700 g).
Hodiny som nemal na meranie casu a pri pive a kecani je najpraktickejsia metoda porovnavanie trvdosti, hotovosti masa s tvrdostou dlane tzv. prstova metoda.
- Spojil som palec s ukazovakom porovnal tvrdost bruska palca s povrchom steaku, aby dosiahol medium do well done. (Skusal som niekolko raz.)
Nakonie som nechal steaky odlezat tak 5 minut v alobale, a potom nakrajal na tenke platky.
- Zeleninu som pokrajal mandolinou, kukuricu som mal mladu sladku tak som ju len orezal a pouzil surovu.
Do pohara s vrchnakom som si pripravil marinadu, kde som nastavoval chute, aby mi vysla kyslo, sladko, slano, stiplava.