Ázijský steakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Taká populárna ázijská verzia delenej stravy.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Steak je pomerne jednoducha zalezitost ked vsetci chcu rare alebo medium cize krvavy. Zacina byt zlozitejsia priprava ked niekdo nechce krvavy ale tzv. well done, nekrvavy? Jedno z tajomstviev - lacne maso tam nefunguje. Ja som pouzil T-bone, stedro som pokorenil cerstvo nadrvenym korenim a hrubozrnnou solou a vmasiroval olivovy olej.
  2. Steak som robil vonku na otvorenom grile - bbq, stejky boli rozlicnej velkosti a hrubky a ako som spomenul kazdy chcel iny (tento na fotke mal 700 g). Hodiny som nemal na meranie casu a pri pive a kecani je najpraktickejsia metoda porovnavanie trvdosti, hotovosti masa s tvrdostou dlane tzv. prstova metoda.
  3. Spojil som palec s ukazovakom porovnal tvrdost bruska palca s povrchom steaku, aby dosiahol medium do well done. (Skusal som niekolko raz.) Nakonie som nechal steaky odlezat tak 5 minut v alobale, a potom nakrajal na tenke platky.
  4. Zeleninu som pokrajal mandolinou, kukuricu som mal mladu sladku tak som ju len orezal a pouzil surovu. Do pohara s vrchnakom som si pripravil marinadu, kde som nastavoval chute, aby mi vysla kyslo, sladko, slano, stiplava.