Anna rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. augusta 2019 18:24
Ďalšie recepty »
Anna rezy (fotorecept)Foto: Izabella929

Recept som dostala od priateľky a nemenila som iba množstvá, prispôsobila môjmu plechu. Vlastne cesto je s kávou a krém je vanilkový.

22
porcií
60 min
príprava
3x6 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
štipka
1 bal.
na špic noža
3 PL mletá
250 ml horúca
100 g
100 g domáca
1 ks
2 PL (pochúťková)
Krém:
700 ml
2 bal
5 PL
100 g
250 g
2 PL (um)
2 bal.
Čoko poleva na vrch:
200 g
Na potretie:
2 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, prášok do pečiva a sódu. Pridala som masť izbovej teploty, všetko som zmiešala a potom spolu zmrvila.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala karamelizovať cukor. Dala som zovrieť do kanvice 250 ml vody a keď vrela zaliala som ňou 3 PL mletej kávy a nechala som chladiť.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa cukor úplne roztopil, priliala som ešte vlažnú kávu. Dajte pozor, lebo káva úplne rozčertí karamel a začne tvoriť veľké bubliny. Miešať treba, kým sa karamel celkom nerozpustí a zároveň sa mierne ochladí celá hmota.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozpustený kávový karamel prilievam k múke a zároveň zamiešavam do cesta.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridám vajce a 2 PL pochúťkovej smotany akú máte doma (sladkú, kyslú) nezáleží na tom a všetko spolu spracujem. Ak je cesto tuhé, pridajte si ešte smotanu.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som dobre vypracovala a nechala odpočívať 1 hodinu. Rozvážila som ho na 3 rovnaké časti.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Každý som rovno na papieri na pečenie rozvaľkala. S cestom sa dobre pracuje, nelepí sa, nie je treba zbytočne podsýpať múkou. Pred pečením som ho popichala vidličkou.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a každý plát osobitne som piekla 6 minút. Treba dodržať čas pečenia, ak prepečiete, bude sa vám lámať. Upečené korpusy som nechala chladiť s papierom na mriežke.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokiaľ sa pláty chladili, pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala 2 Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a detskú krupicu. Preto pridávam krupicu, lebo krém je jemnejší a lepšie drží tvar krému. Uvarila som hustú kašu a hneď ju s rajnicou vložím do studenej vody. Vymiešam maslo s cukrom do peny a po lyžici pridávam vychladnutú kašu a napokon pridám um a ešte vyšľahám. Krém rozdelím na 2 časti a uložím na 3 hod. do chladničky

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na podnos som uložila prvý plát, natrela som ho horúcim lekvárom, potom som natrela polovicu krému.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na krém som položila druhý plát a natrela som ho horúcim lekvárom.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Natrela druhou polovicou krému a zakryla tretím plátom. Koláč som zakryla papierom na pečenie a uložila do chladničky na 3 hod. stuhnúť. Keď všetko stuhlo, položila na papier dosku na krájanie a 2 kg cukru a nechala v chladničke do rána.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Keď čokoláda stuhla, krájala som na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist