Pudingový zákusok

Anna rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept som dostala od priateľky a nemenila som iba množstvá, prispôsobila môjmu plechu. Vlastne cesto je s kávou a krém je vanilkový.

22
porcií
60 minút
príprava
3x6 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, prášok do pečiva a sódu. Pridala som masť izbovej teploty, všetko som zmiešala a potom spolu zmrvila.
  2. Na panvicu som dala karamelizovať cukor. Dala som zovrieť do kanvice 250 ml vody a keď vrela zaliala som ňou 3 PL mletej kávy a nechala som chladiť.
  3. Keď sa cukor úplne roztopil, priliala som ešte vlažnú kávu. Dajte pozor, lebo káva úplne rozčertí karamel a začne tvoriť veľké bubliny. Miešať treba, kým sa karamel celkom nerozpustí a zároveň sa mierne ochladí celá hmota.
  4. Rozpustený kávový karamel prilievam k múke a zároveň zamiešavam do cesta.
  5. Pridám vajce a 2 PL pochúťkovej smotany akú máte doma (sladkú, kyslú) nezáleží na tom a všetko spolu spracujem. Ak je cesto tuhé, pridajte si ešte smotanu.
  6. Cesto som dobre vypracovala a nechala odpočívať 1 hodinu. Rozvážila som ho na 3 rovnaké časti.
  7. Každý som rovno na papieri na pečenie rozvaľkala. S cestom sa dobre pracuje, nelepí sa, nie je treba zbytočne podsýpať múkou. Pred pečením som ho popichala vidličkou.
  8. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a každý plát osobitne som piekla 6 minút. Treba dodržať čas pečenia, ak prepečiete, bude sa vám lámať. Upečené korpusy som nechala chladiť s papierom na mriežke.
  9. Pokiaľ sa pláty chladili, pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala 2 Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a detskú krupicu. Preto pridávam krupicu, lebo krém je jemnejší a lepšie drží tvar krému. Uvarila som hustú kašu a hneď ju s rajnicou vložím do studenej vody. Vymiešam maslo s cukrom do peny a po lyžici pridávam vychladnutú kašu a napokon pridám um a ešte vyšľahám. Krém rozdelím na 2 časti a uložím na 3 hod. do chladničky
  10. Na podnos som uložila prvý plát, natrela som ho horúcim lekvárom, potom som natrela polovicu krému.
  11. Na krém som položila druhý plát a natrela som ho horúcim lekvárom.
  12. Natrela druhou polovicou krému a zakryla tretím plátom. Koláč som zakryla papierom na pečenie a uložila do chladničky na 3 hod. stuhnúť. Keď všetko stuhlo, položila na papier dosku na krájanie a 2 kg cukru a nechala v chladničke do rána.
  13. Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.
  14. Keď čokoláda stuhla, krájala som na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.