Amorove srdce
Autor receptu: nobelovka
Tento recept som si sama vymyslela, keď ma nechal priateľ. Proste je to recept, povedala by som dva v jednom...
6 porcií |
120 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Vezmeme pliecko, roztiahneme si ho na drevenú dosku, narežeme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme formičkou srdiečka(musíme použiť tĺčik na mäso). Srdiečka potom vložíme do marinády na pár hodín. Vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji.
Ostatky mäsa použijeme pri príprave omáčky: Cibuľu nakrájame na veľké kolesá, ktoré podusíme na oleji do mäkka. Pridáme majorán, oregano, soľ a zvyšky bravčového pliecka. Nalejeme vodu a dusíme.
- Po pol hodine dusenia pridáme kečup, pretlak a papriku. Keď je mäso mäkké, pridáme lečo so šťavou a dodusíme. Odstavíme a môžeme podávať so zelerovo-zemiakovou kašou alebo odoberieme šťavu, ktorou polejeme amorove srdcia pred podávaním s kašou.
- Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky, zeler očistíme, postrúhame a obe ingrediencie varíme, kým zemiaky nebudú mäkké. Potom precedíme, rozmixujeme, pridáme mlieko, maslo, soľ a podávame s mäsom.