Amorove srdce

Autor receptu: nobelovka

Tento recept som si sama vymyslela, keď ma nechal priateľ. Proste je to recept, povedala by som dva v jednom...

6
porcií
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vezmeme pliecko, roztiahneme si ho na drevenú dosku, narežeme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme formičkou srdiečka(musíme použiť tĺčik na mäso). Srdiečka potom vložíme do marinády na pár hodín. Vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji. Ostatky mäsa použijeme pri príprave omáčky: Cibuľu nakrájame na veľké kolesá, ktoré podusíme na oleji do mäkka. Pridáme majorán, oregano, soľ a zvyšky bravčového pliecka. Nalejeme vodu a dusíme.
  2. Po pol hodine dusenia pridáme kečup, pretlak a papriku. Keď je mäso mäkké, pridáme lečo so šťavou a dodusíme. Odstavíme a môžeme podávať so zelerovo-zemiakovou kašou alebo odoberieme šťavu, ktorou polejeme amorove srdcia pred podávaním s kašou.
  3. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky, zeler očistíme, postrúhame a obe ingrediencie varíme, kým zemiaky nebudú mäkké. Potom precedíme, rozmixujeme, pridáme mlieko, maslo, soľ a podávame s mäsom.