
Trhacia buchta
túto trhaciu buchtu som objavila nahodou na jednom blogu http://www. laskominyodmaryny. cz/2012/03/trhaci-buchta. html

Slivkové rožteky
Do preosiatej múky nastrúhame rastlinný tuk alebo maslo, pridáme šľahačku a žĺtok. Vypracujeme cesto a...

Linecké tortičky
Cesto: Všetky suroviny spolu zmiesime. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v...

Čínsky zeleninový šalát
Fazuľové struky povaríme asi 3 až 4 minúty, vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať....

Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.

Guľky z mletého mäsa v omáčke
K mletému mäsu pridáme na troche tuku urestovanú pokrájanú cibuľu, soľ, žemle, všetko dobre...

Tvarohová torta bez múky
Táto torta ma zaujala, že neobsahuje múku. Robím ju veľmi rád, pretože príprava nevyžaduje...

Medové musli sušienky
Recept je na 1 dávku (ja som robila z 3 ako si mamina želala) :) Sú naozaj...

Broskyňovo mrkvový koktail
Skvelý nápoj z mrkvy a broskýň. V týchto horúčavách doporučujem podávať chladený. Vhodný najmä pre...

Pečené zemiaky s rukolou a sójové plátky so sezamovým olejom
V jeden a pol litri vody zmiešanej s pol litra zeleninovým vývarom si pripravíme sójové plátky...

Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku
Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku....

Kelovo-cícerová tortila
V lete sa nerada parím dlho nad šporákom a tak dosť často máme tortily s najrôznejšími zeleninovými...

Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...

Biskupské ryby podľa Puffy
Recept dostala moja mama od svojej kamarátky Helenky. Pôvodne je rozpočítaný na bežný hlboký plech, ...

Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...

Vyprážaná vegetariánska variácia
Očistený karfiol a brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Očistený zeler nakrájame na tenké plátky. Zeleninu...

Ryžový nákyp s mandarínkami
Formu na nákyp dôkladne vytrieme tukom a vysypeme strúhankou. Ryžu sparíme a necháme odkvapkať. Zalejeme mliekom...

Tvaroháčik z ovsených vločiek
Z chladničky sa na mňa usmieval tvaroh. pôvodne mal byť na halušky, ale tie sa...

Mäsové guľky v špenáte
Osobne mäso nejedávam, ale keďže nevarím len pre seba, urobila som mäsové guľôčky. Recept...

Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....

Pripitý sviatočný piškótový zákusok
Vodu a cukor uvaríme na sirup. Do vychladnutého prilejeme rum.

Ruské cesto
Ako všetky recepty z môjho detstva a mladosti aj tento má zvláštny názov. Neviem odkiaľ pochádza,...

Vianočná kapusta s údenym mäsom a zemiakmi
Pripravujem ho iba na Vianoce je to už naše tradičné jedlo.

Sardinková (rybacia) nátierka bez cibule
Keďže deti nemajú veľmi v láske čerstvú cibuľu, ktorá sa bežne dáva do rybacej nátierky, ...

Liečivý antiseptický nápoj
Zaoberám sa homeopatiou aj alternatívnou medicínou, tento nápoj odkedy ho poznám si varievam, keď cítim,...