Cuketové halušky so šampiňónmi

dorisa - fotkadorisa, 18. augusta 2017
Cuketové halušky so šampiňónmi
Foto: dorisa

Kamarát doniesol recept na tieto halušky. Kombinácia šampiňónov, plesňového syra je hodná vyskúšania.

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 - 1000 g
300 g
200 g
1 ks
podľa chuti
125 g
1 téglik
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cuketu ošistíme, vyberieme jaderník. Nastrúhame najemno ako zemiaky. Pridáme soľ, polohrubú múku podľa potreby a vypracujeme cesto na halušky. varíme ich v osolenej vode. Pokiaľ sa varia halušky, urobíme si zmes. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na hrubom strúhadle strúhané šampiňóny, osolíme a okoreníme. Za chvíľu sú orestované. Ku koncu pridáme rozmrvený plesňový syr Rival. Uvarené halušky po uvarení zlejeme a pridáme do zmesi. Premiešame.

  2. 2

    Podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

fialka49
Robila som podľa Izabellky, boli fantastické, táto kombinácia musí byť tiež veľmi chutná, všetky prílohové zložky máme radi. Urobím aj tvoje.
cesminaz
Aj podla mna musia byt vyborné,plesnovy syr zboznujem :-)
garanco
Páčia sa mi, vyskúšam, tohto roku máme cukiet až-až!
(... a čo tak pridať aj slaninku, ako sa patrí k haluškam ...)
dorisa
@Cesminaz (19.8.2017 05:48)

vyskúšaj, dnes som ich zas robila,,sú naozaj chutné a také inakšie.
dorisa
@Garanco (24.8.2017 19:03)

skús, ale podľa mna je tam už dosť chutí, tie šampinony su tam take dominantné, neviem, ja slaninku tam nedávam. Dik za komentár.
luss44
dnes som robila halušky podľa Teba, zaujala ma tá kombinácia a neľutujem, sú výborné a vďaka cukete mäkkučké. U nás k haluškám klasicky slaninka musí byť :) no mne chutili viac bez nej. Takže milá @Dorisa , ďakujem týmto za rcp a prajem pekný víkend.


dorisa
@Luss44 (26.8.2017 13:02)

Vyzerajú nádherne, viem, ako chutia aj ja som včera dojedala tie moje. Ďakujem za vyskúšanie receptu a tiež prajem pekný a pokojný víkend.
matilda143
Mňa @Dorisa tiež inšpirovala receptom dnes sme mali halušky trochu inak polovica bola s hlávkovou kapustou a druhá polovica podľa tohto receptu. Cuketové halušky som už mala dávno vyhliadnuté, foto bohužiaľ nemám tieto rýchlo zmizli, čo je dôkaz že sú výborné, použila som našu hlivu ustricovú.
garanco
@Dorisa (24.8.2017 19:12)

Uvarila som ich, ako si radila - bez slaninky, boli výborné, chute sa dobre dopĺňali, ďakujem za recept, určite budú mať niekoĺko repríz -:))