Foto: dorisa
Kamarát doniesol recept na tieto halušky. Kombinácia šampiňónov, plesňového syra je hodná vyskúšania.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu ošistíme, vyberieme jaderník. Nastrúhame najemno ako zemiaky. Pridáme soľ, polohrubú múku podľa potreby a vypracujeme cesto na halušky. varíme ich v osolenej vode. Pokiaľ sa varia halušky, urobíme si zmes. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na hrubom strúhadle strúhané šampiňóny, osolíme a okoreníme. Za chvíľu sú orestované. Ku koncu pridáme rozmrvený plesňový syr Rival. Uvarené halušky po uvarení zlejeme a pridáme do zmesi. Premiešame.
- 2
Podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť.
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(... a čo tak pridať aj slaninku, ako sa patrí k haluškam ...)
vyskúšaj, dnes som ich zas robila,,sú naozaj chutné a také inakšie.
skús, ale podľa mna je tam už dosť chutí, tie šampinony su tam take dominantné, neviem, ja slaninku tam nedávam. Dik za komentár.
ďakujem
Vyzerajú nádherne, viem, ako chutia aj ja som včera dojedala tie moje. Ďakujem za vyskúšanie receptu a tiež prajem pekný a pokojný víkend.
Uvarila som ich, ako si radila - bez slaninky, boli výborné, chute sa dobre dopĺňali, ďakujem za recept, určite budú mať niekoĺko repríz -:))