
Pstruh po španielsky
Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z...

Džuveč s filé
Na toto jedlo som si po rokoch spomenula a uvarila, bolo ako voľakedy, prudko jedlé

Banánové, jablkové lievance
je milión spôsobov na lievance, mne chutia tieto, sú rýchle, jednoduché zdravé a chutné....

Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte
Grilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť,...

Podzimní šneci
Je to vlastně párek v rohlíku - opět jinak. Těsto můžete použít vaše oblíbené slané, já...

Orechová nátierka so žeruchou
V tomto období sa mnohým z nás žiada čerstvá zelenina a tak asi príde vhod nenáročná na...

Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom
Ľahký, efektný, osviežujúci a veľmi chutný jablkovo - hruškový šalát s listovým špenátom, doplnený...

Zimný šalát s feniklom a krvavými pomarančmi
V zime jednoducho šaláty nechutia. No tento je iný. Plný chrumkavého feniklu, kelových lístkov,...

Polievka s obláčikovými haluškami
Vlastne obyčajná zeleninová polievka, ale s haluškami, ktoré ma prekvapili - boli veľmi jemné, ...

Hornozemplínska baraninová jucha
Niečo rusínskeho, niečo poľského, niečo maďarského a veľa svojského rukopisu. Kuchyňa slovenského východu je...

Mandľové koláčiky
Podobné koláčiky som už robila z arašidového masla, ale keďže som si nedávno vyrobila aj domáce...

Rybí šalát
Ľadový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. Rožky nakrájame na kocky a opražíme na...

Baklažánové vejáre
Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu...

Treska s vianočným nádychom
Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som...

Pivovo-jablkové lievance s tvarohom
Lievance: Zmiešame mlieko a pivo s cukrom a so žĺtkami, s hladkou múkou a práškom do pečiva...

Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny
Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...

Bulgur so sušeným ovocím
Komerčný receptBulgur je výborný do sladkých ale aj slaných jedál, možno ho podávať teplý aj studený....

Cukina so šunkou a syrom
Nakrájam cukinu na pol cm kolieska (16 plátkov), posolím nechám chvíľku postáť. Okorením č. korením...

Tvarohovo cícerová pomazánka
Vsetko zmiesajte dokopy, sol podla chuti, aj korenie. Ostatne pochutiny ako kecup, horcica, paprika,...

Bravčové karé v dubákovom cestíčku
Dnešný nedeľný obed opäť v znamení dubákov... vyprážala som ich v dubákovom cestíčku.

Srdce k 18-ke
Moja , , Prvá" poťahovaná tortička s marcipánom pre moje najmladšie a už dospelé dieťa. Malinové...

Posledné dotyky leta
Ešte z posledných síl sme popratali zvyšnú úrodu a zo všetkých domácich surovín som pripravila chutnú cestovinovú...

Salámové ružičky
pekné a chutné :) LEN sa dlho robia ... V recepte su fotky z jednej...

Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

Zeleninová kolíska s ryžou
Očistené baklažány prekrojíme na polovice a vydlabeme dužinu. Dužinu pokrájame a pečieme spolu s petržlenom pri...

Halušky so smotanovou omáčkou zo smržov
Jarné huby smrže veľmi dobre doplňajú zemiakové halušky. Manžel to ohodnotil jedným slovom - delikatesa.