prazdny

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Kuracie mäso

Šošovica, špenát a tekvica sa skvelo hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

prazdny

Makaróny na ázijský spôsob

Kuracie mäso

Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...

prazdny

Rýchly perník

Koláče

robím ho vždy ked zavolá syn, že odchádza na cestu s kamionom, lebo je fakt rýchly a...

prazdny

Farfalle - tuniakový šalát

Cestoviny

Rýchle, ľahké, a naozaj chutne teda podľa mojej chuti:) Farfalle-mušličky, motyliky:) Farfelle používame najčastejšie do cestovinových šalátov alebo s...

prazdny

Brokolicová polievočka

Bezmäsité jedlá

Krémové polievky milujeme, táto je naša najobľúbenejšia.

prazdny

Krevety s jablkovo-cibuľovým kuskusom s mätou

Hlavné jedlá

Jemne nasladlé jedlo s do chrumkava opečenými krevetami... Inšpiráciu na tento recept mám zo stránky EatSmarter!....

prazdny

Šalátový dresing vinaigrette

Šaláty

Jemný kyslastý dresing úžasne pozdvihne chuť každého zeleninového šalátu. Ak ste ho doteraz nerobievali, tak...

prazdny

Kolieska z červenej repy s jogurtovým dipom

Bezmäsité jedlá

Na dip najemno nasekáme vlašské orechy, osolíme ich a okoreníme a vmiešame do jogurtu. Pridáme...

prazdny

Perkeltoidné kura

Kuracie mäso

Taká celkom dobrá rýchloffka. :-)

prazdny

Tekvicovica

Večera

Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...

prazdny

Vianočka

Koláče

Do veľkej misy dáme múku, droždie rozmiešané s trochou cukru a teplého mlieka, žĺtky, ...

prazdny

Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami

Hlavné jedlá

Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...

prazdny

Musaka z baklažánov

Bezmäsité jedlá

Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky. Potom ich osolíme, obalíme v múke a na oleji...

prazdny

Kura na zemiakovej babe

Kuracie mäso

Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a vymačkáme s ných šťavu, pridáme osmaženú slaninu na...

prazdny

Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína

Hlavné jedlá

Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...

prazdny

Plnené jelenčie pliecko

Hlavné jedlá

Časť jelenčieho mäsa som spracovala na medailónky a časť som naplnila... medzi mäsom nie je zaradené jelenčie...

prazdny

Orechy

Dezerty

Už dávnejšie som chcela vyskúšať pripraviť orechy. Tak som si kúpila formičky, našla som recept...

prazdny

Žďárske jahniatko

Hlavné jedlá

Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...

prazdny

Bravčové závitky s hubami

Bravčové mäso

Ďalší recept nielen pre hubárov a tých čo ich majú radi.

prazdny

Kuracia balontínka s hríbovým fášom

Kuracie mäso

Tatranský stôl bez voňavých húb? To akoby mu vzali jednu nohu. Aj bohato prestretý a noblesný...

prazdny

Steak s hubovou omáčkou

Hovädzie mäso

Kus hovädzieho s hubovou omáčkou - kto by si nedal?

prazdny

Filipínska ryža

Kuracie mäso

Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej...

prazdny

Syrový šalát

Bezmäsité jedlá

Tento syrový šalát sa teší v mojom okolí všeobecnej obľube, dokonca aj stravníci, ktorí Nivu...

prazdny

Domáce cookies

Bezmäsité jedlá

Veľmi chutné, rýchle a môžte si ich spraviť na veľa spôsobov.

prazdny

Mätovo-cesnakový baklažán

Bezmäsité jedlá

Velmi chutná príloha, podávaná ako teplá i studená ;-)

prazdny

Medovníčky

Dezerty

Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...

prazdny

Ovocné pokušenie

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Miešané udené mäso

Bravčové mäso

Udeninu variť 20 minút, potom ju pokrájame na rezančeky. Z oleja a cukru urobíme karamel do toho...

prazdny

Treska s kuracou pečeňou

Hlavné jedlá

Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

prazdny

Opekané fazule

Bezmäsité jedlá

Dobré jsou kdykoli, ale druhý den ohřívané jsou prostě nejlepší...

prazdny

Zeleninový koláč

Bezmäsité jedlá

Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na...