
Streetstyle toast
Komerčný recept<br /> Toast špeciálne navrhnutý tak, aby padol do jednej ruky a obstál v mestskom ruchu....

Celozrnná ryža so zeleninou
Jednoduche jedlo, keď človek príde z práce a potrebuje obedovať.

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Raňajky alebo Shakshuka po slovensky
Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...

Rösti zo sladkých zemiakov so strateným vajcom
Dochrumkava upečené švajčiarske rösti sú aj zo sladkých zemiakov fantastické. A ešte keď k nim pridáte...

Cuketa so špekáčikmi
Prvá letná zelenina u mojich chlapov nie je veľmi obľúbená a preto ju často nerobím, no...

Labneh s limetkovou kůrou, česnekem a bylinkou
Miluji labneh, vykapaný jogurt. nejen čistý bílý, ale různě dochucený před kapáním. K...

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Inšpirované Waldorf šalátom
Je veľa verzií tohto receptu, niekto pridáva aj kapustu alebo pomaranče. U nás sa pripravuje...

Ríbezľové smoothie
Ríbezle spolu s banánmi a ovseným mliekom zmixujeme do hladka kým nezískame smoothie konzistenciu.

Špagety s hlívou a řapíkatým celerem
Poslední dobou experimentuji se špagetami, které mi začaly chutnat až vloni v Egyptě. Joo, ...

Baklažánové rolky s parmezánom
Pôvodný recept je tu, foto je tam oveľa lákavejšie ;) Involtini di Melanzane alla parmigiana

Losos šéfkuchára
Citronovo cesnakovo koprova omacka: 1. citronovu stavu vylejeme do nadoby najlepsie s cerstvych citronov pridame kuchynske ochucovadlo...

Piškótové košíčky s čučoriedkami a šľahačkou
Vejce s cukrem ušleháme, postupně přidáváme horkou vodu, olej a mouku, šleháme...

Mozzarellové závitky v rajčinovom ceste (fotorecepr)
Z kvasníc, cukru, mlieka si pripravíme kvások, necháme vykysnúť. Cesto vypracujeme z múky...

Čertove pilulky
Tento recept je z knihy Pomocnica slovenských gazdiniek od Ireny Bárovičovej - Ihriskej. Kniha bola vydaná v...

Cyklámenová pochúťka
Táto netradičná pochúťka je určené predovšetkým pre labužníkov dobrého a zároveň zdravého jedla. Odporúčam ako kvalitné...

Slivkami plnené lístkové taštičky
Rýchla, jednoduchá dobrota za pár minút. Tomuto sa poteší nielen rodinka, ale aj návšteva!

Zapekané špagety s mäsovými guľkami
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením....

Šmirkasové koláčiky
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, z ktorého vykrojíme rôzne tvary a upečieme v horúcej...

Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke
Sezóna kozákov začala, tak sme sa ako správni mestskí ľudia vybrali o 17 do lesa a...

Jogurt s trstinovým (hnedým) cukrom
Na tieto horúce dni sa po veceri najlepsie hodia rýchle a svieze dezerty... Este lepsie vsak...