Rebarborová ružička
Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rebarboru očistíme, pokrájame a varíme spolu s cukrom. Neskôr ju rozmixujeme na pyré, ktoré prepasírujeme. Pridáme vnútro vanilkového struku, šľahačku, cukor a prevaríme. Odstavíme a vmiešame namočené plátky želatíny.
-
2
Túto zmes nalejeme do pripravených silikónových formičiek a necháme 24 hodín v chladničke.
-
3
Pred podávaním pripravíme z cukru karamel, pridáme červené víno a lesné ovocie. Prevaríme a prepasírujeme na hladkú omáčku. Ozdobíme čerstvými jahodami, mätou a čokoládou.
Diskusia k receptu