
Americká zelerovo-tuniaková pochúťka - Túna
Recept na túto dobrotu mám od už raz spomínanej pani Vierky, pridala som pred časom jej...

Domáci pálivý Gulyáskrém - pálivý domáci gulášový krém
Recept som našla pred 2 rokmi na No. Salty, pretože nemám rada kupované ochucovadlá s éčkami,...

Mätové pesto
Bazalkové pesto milujem, no bazalku mám ešte veľmi drobnú :-) Mäty mám naopak vyše hlavy, ...

Dulový džem s vanilkou a anízom
Každý rok robievami tento džem. má prekrásnu farbu a výbornú chuť. tento rok som...

Cuketovo-papriková nátierka vegan
Výborná, výborná, výborná! Pôvodný recept mám od sesternice Moniky, u ktorej som ju jedla...

Zelerový šalát z Heľpy
Recept mám od kamošky ktorá pochádza z Heľpy, preto ten názov :) Je skutočne výborný, ...

Hermelínová nátierka
Hermelín a diétnu salámu nastrúhame na hrubšom strúhadle ( ako jablká ), cibuľu očistíme a nakrájame...

Nátierka zo žltého hrachu
Zo žltého hrachu robievam najmä hrachovú kašu alebo polievku, no je perfektne variabliný a dá sa...

Jablkový džem
Jablka bez šupky nakrájame na tenké plátky , podlejeme troškou vody a necháme rozvariť. Potom to...

Avokádová nátierka
Cottage cheese rozmixujeme najemno, pridáme ošúpané zrelé avokádo, najemno nastrúhaný syr (ja som použila goral...

Kuracia pečeň pečená v husacej masti s husacími oškvarkami
Nadchádza jeseň a s ňou husacie dobroty. Z domácej husi som odkrojila sadlo aj s kožou,...

Brokolicová nátierka
Dáme variť vodu. Pripravíme si misu s ľadovou vodou. Menšiu hlávku brokolice umyjeme, očistíme...
Tekvicová paštéta s brioškou
Nátierka z pečenej maslovej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.

Paprikovo - hubová nátierka na hrianky
Papriku umyjeme, prekrojíme na polovice a zbavíme semienok. Rozložíme na pekáč a pri teplote 200°...

Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...

Zimná nátierka
Túto nátierku robím prevažne zime. Vonku mráz človeku zima a tato nátierka dodá energie na zimnú...

Falošná treska
Mrkvu očisíme na najemno nastrúhame, pridáme kyslé uhorky nastrúhane nahrubšie(ako na uhorkový šalát), vychladnuté vajcia tiež...

Tapenade z čiernych olív
Zase nastal môj obľúbený čas v roku keď po 3 týždňoch premívania olív sa dajú konečne jesť,...

Pomazánka z pečených rajčat
Velice chutná, více či méně pikantní pomazánka z pečených rajčat.

Bôčiková nátierka
Bôčik nemám rada, ale túto pomazánku áno, ak si ju spravíte 3 krát do roka, ...

Domáci tavený syr
Máte radi tavené syry? Z hľadiska zdravej výživy nie sú zrovna najvhodnejšie a tak ich už nejaký...

Grécke tzaziky
Všetky suroviny premiešame, necháme ich odstáť cez noc a podávame s kúskom chleba so šunkou.

Môj vianočný slivkový lekvár
Slivky umyjeme, rozpoltíme a odkôstkujeme. Zmiešame s cukrom, koreninami, citrónovou šťavou a varíme...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky