Špenátová vianočná pomazánka
Prečo vianočná? U nás je už tradíciou, že táto pomazánka sa jedáva na štedrý deň na...
Tyrokafteri - τυροκαφτερή grécka nátierka z fety a papriky
Toto je veľmi obľúbená nátierka, populárna v Grécku a aj v iných krajinách, pripravuje sa...
Naš domáci slivkový lekvár
Toho roku je pekná úroda sliviek a pretože my nefandíme slivovici, ale lekváru, ...
Domáce arašidové maslo
Arašidy si opražime na sucho do svetlo hneda, dame do mixera s nožmi, pridame všetko...
Kašľajúca paštéta
Recept som spísal v čase, keď boli noviny plné vtáčej chrípky a japoncov s rúškami na...
Mätové pesto
Bazalkové pesto milujem, no bazalku mám ešte veľmi drobnú :-) Mäty mám naopak vyše hlavy, ...
Nátierka zo sójových fazuliek
Zdravé jedlo a jednoduchá príprava. Robievame si ju na raňajky a dokonca aj manželovi, ktorý...
Grécke tzaziky
Všetky suroviny premiešame, necháme ich odstáť cez noc a podávame s kúskom chleba so šunkou.
Tvarohová nátierka aj pre deti
Maslo vytiahneme z chladničky aspoň hodinku vopred, aby trošku zmäklo.
Vajíčková nátierka s kôprom
Trocha netradičná ale veľmi chutná nátierka, niečo pre milovníkov kôpru.
Domáci tavený syr
Máte radi tavené syry? Z hľadiska zdravej výživy nie sú zrovna najvhodnejšie a tak ich už nejaký...
Zelerovo-mrkvová nátierka s vlašskými orechmi
Vzhľadom na to, že základom správneho stravovania je jesť 5x denne a nevynechávať raňajky, rozhodla...
Nátierka zo žltého hrachu
Zo žltého hrachu robievam najmä hrachovú kašu alebo polievku, no je perfektne variabliný a dá sa...
Výborná nátierka z tuniaka a syra
Táto nátierka je naša najobľúbenejšia, veľmi rýchlo pripravená a ešte rýchlejšie zjedená. Vznikla vlastne improvizáciou,...
Mrkvová pomazánka
Jednu veľkú mrkvu si očistíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme 3 na tvrdo uvarené vajíčka, ...
Opičie maslo
Tento recept som objavila na albert. cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov...
Paštéta z králičej pečene
K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal...
Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...
Makrelová nátierka
Domáce nátierky sú chutnou a zdravou náhradou za maslo. Nátierky z rybieho mäsa s čerstvým chrumkavým...
Rajčinový dip so zázvorom
K tomuto receptu ma inšpirovala zmienka o pečených rajčinách na cesnaku a zázvore od mijaita-y v...
Šunkovo-syrová pena
Zostal mi z Veľkej noci kúsok údenej krkovičky, pripravila som z nej lahodnú šunkovú penu, ...
Nátierka z údeného tofu
Milujem jednoduché recepty a keď je výsledok ešte aj chutný a zdravý :-)
Pikantná nátierka z václaviek
Keďže sa tieto hríbiky trošku oneskorili a dajú sa teraz ešte v lese nájsť, pridávam jeden...
Slaný ježko
receptík je jednoduchý, rýchly a na párty ako stvorený. pripravila som ho synovi na rozlúčku-o pár dní...
Avokádová pomazánka
Vydlabeme avokádo dáme do misky a zalejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo, premiešame vidličkou alebo rozmixujeme....
Vegan - raw pohostenie
Moja dcéra mala nedávno 17 rokov a pri tej príležitosti si pozvala k nám domov pár spolužiakov-spolužiačky....
Pomazánka z pečených rajčat
Velice chutná, více či méně pikantní pomazánka z pečených rajčat.
Nutela so sliviek
slivky dáme pomaly variť-pustia šťavu. pridáme cukor a vanilku(vanil. cukor).