Foto: lusinkab
Zase nastal môj obľúbený čas v roku keď po 3 týždňoch premívania olív sa dajú konečne jesť, tak som tento deň poriadne využila nejaké Zobraziť celý popisZase nastal môj obľúbený čas v roku keď po 3 týždňoch premívania olív sa dajú konečne jesť, tak som tento deň poriadne využila nejaké som namarinovala,upiekla chlebík a tak isto urobila aj tapenade. Recept je z knižky "Grandma´special recipes" v ktorej sú všeliake možné kompóty, džemy,oleje,pickles,chutney atd. takze prvý receptík ktorý som z tejto knižky vyskúšala bol práve tento.
príprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme všetky potrebné suroviny, olivy vykôstkujeme ak máme bez kôstiek tak táto práca nám odpadá, cesnak očistíme,natrháme lístky tymiánu,pridáme kapary.
-
2
Všetky suroviny dáme do mixéra alepo použijeme len ponorný a zalejeme 3 PL olivového oleja.......
-
3
....... a všetko spolu rozmixujeme. Táto moja je trošku do fialova keďže tie moje olivky majú takúto zaujímavú farbu.
-
4
Dáme do čistej sklenej fľašky a vrch polejeme ešte s olivovým olejom,dobre uzavrieme a skladujeme v chladničke. Mala by vydržať 2 týždne ale ak máte radi olivy tak sa zje určite skôr.
. Tá je tiež výborná
Zaujímavý rcp.je už uložený.Vďaka