Zdravé raňajky alebo pohostenie pre nečakanú návštevu...
príprava
Suroviny
| Mrkvová nátierka: | |
| 250 g, bez príchute |
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
| Sardinková nátierka: | |
| 100 g |
|
| 1 konzerva |
|
| 1 ks |
|
| 1 čl |
|
| 2 ks, varené |
|
| Cesnakovo-syrová nátierka: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 4 strúčiky |
|
| 1 lyžica |
|
Postup
-
1
Mrkvová nátierka: Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame. Pomazánkové maslo vymiešame s prelisovaným cesnakom a vmiešame strúhanú mrkvu. Môžeme jemne prisoliť.
- 2
Sardinková nátierka: Sardinky v miske popučíme vidličkou a vymiešame so zmäknutým maslom. Pridáme na jemno nastrúhané vajíčka (uvarené na tvrdo), na drobno nakrájanú cibuľu (môže byť jarná) a dochutíme plnotučnou horčicou.
- 3
Cesnakovo-syrová nátierka: Tavený syr vymiešame so zmäknutým maslom, vmiešame na jemno nastrúhaný tvrdý syr a prelisovaný cesnak. Na zjemnenie môžeme vmiešať lyžicu majonézy a podľa chuti prisoliť.
- 4
Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Krásne vyzerajú a predpokladám aj chutia...