Baklažánová nátierka

maartina - fotkamaartina, 12. septembra 2011
Baklažánová nátierka
Foto: maartina

Recept som našla na jednom blogu ...a ako vždy, niečo som ubrala, niečo zasa pridala a vznikla výborná nátierka ...ten "môj" z nej ani Zobraziť celý popisRecept som našla na jednom blogu ...a ako vždy, niečo som ubrala, niečo zasa pridala a vznikla výborná nátierka ...ten "môj" z nej ani neochutnal, baklažán síce vždy zje, no keď si ho má natrieť na chlieb, tak krúti nosom ...nevadí, aspoň zostalo viac mne :)

Suroviny

1 malý
3 strúčiky
3-4 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Na oleji som opražila pretlačený cesnak, pridala na kocky nakrájaný baklažán a nechala dusiť asi 15min. Olej počas dusenia som po troške pridávala, lebo baklažán ho všetok vsaje a potom sa to rýchlo pripeká. Keď je mäkký, pridala som šľahačkovú smotanu, v pôvodnom recepte je uvedená smotana na varenie, no ja som ju práve doma nemala. Necháme už iba prejsť varom, osolíme, okoreníme. Po vychladnutí som pridala petržlenovú vňať, kocku taveného syra a rozmixovala.

Diskusia k receptu

jezibabka
netreba dávať smotanu,výborná je aj len tak,so syrom a trochou horčice
kuchticka
Iste spravim tuto zdravu natierku, lebo vsetky zeleninove mam rada. Uz je v kk. Vdaka za recept.
tetrisss
Mmm, to je dobrota! Papam natrety chlebik, tak vrele odporucam, akurat sa mi kvoli troch smotane nechcelo otvarat cely kelimok a ostala mi paradajkova stava, co som robila, tak som to zamenila, ale je to bajecne. Moja je ale oranzova :)
majkabajka
nátierka je vynikajúca! Súhlasím s ježibabkou, s trochou horčice je super :)
keso79
zamenil by som olej za olivovy extra virgin, ktory by som vmiesal az do upeceneho baklazanu (nejlepsie na grile v alobale, trochu popichat vidlickou). Tiez by som vynechal taveny syr a pouzil by som pravu fetu (pripadne nejaky balkansky syr), ktoru by som postruhal na vrch, ked uz je baklazan na chlebiku :)
keso79
jaaaj a este som zabudol, miesto petrzlenovej vnatky, pouzit cerstve oregano, prip. tymian. Ale to som uz z toho asi spravil uplne iny recept :D
maartina
@keso79 ...Vitaj na Vareche :) ...dobrý tip, fantázii sa medze nekladú ...veď sprav, nafoť, vlož a máš prvý recept :)
keso79
dakujem :) ..ak premozem lenivost, tak sa tu odo mna urcite niekedy nieco objavi :D
maartina
@keso79 ...tak sa premôž a šup sep s nejakým dobrým receptom, budem sa tešiť :) ...tiež sa už dosť dlho odhodlávam, niekoľko nových receptov mám aj nafotených, len keď sem prídem, tak sa vždy začítam do iných zaujímavých rcp a na vloženie tých mojich sa mi potom už nezostane čas :)
katkos
keso79...som na tom podobne, aj ja sa odhodlávam, len sa obávam, že niečo pridám a už to tu napr. dalo predomnou kopa ľudí a veru nemám času nazvyš lúskať to tu krížom-krážom
katkos
...once more time-odkaz platí aj pre maartinu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia