Zo stromu do hrnca:
11 nápadov ako spracovať hrušky. Objavte nové spôsoby, nemusí byť z nich len kompót

Jana Klimanová, 21. augusta 2025     9 minút čítania

Zavárané hrušky? Samozrejme. Ale okrem nich vyskúšajte tento rok aj nejakú novinku. Pozrite sa, aké máte bohaté možnosti.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

9. Hruškový sirup aj do marinád

Ak chcete z hrušiek získať maximum šťavy a chuti, skúste pripraviť hustý hruškový sirup. Hodí sa do vody ako domáci džús, na palacinky, do čaju, koktailov alebo aj ako základ do marinád.

Hrušky nakrájajte a povarte s trochou vody, citrónovou šťavou a cukrom. Môžete pridať plátky zázvoru a vanilku. Po zmäknutí ich prepasírujte alebo rozmixujte a preceďte cez jemné sitko. Potom sirup ešte krátko povarte a nalejte do sterilizovaných fliaš.





ANKETA: Máte radšej mäkké odrody hrušiek než tvrdé?

42,9%



57,1%







Diskusia k článku










TOPlist