Zo stromu do hrnca:
11 nápadov ako spracovať hrušky. Objavte nové spôsoby, nemusí byť z nich len kompót

Jana Klimanová, 21. augusta 2025     9 minút čítania

Zavárané hrušky? Samozrejme. Ale okrem nich vyskúšajte tento rok aj nejakú novinku. Pozrite sa, aké máte bohaté možnosti.



Foto: Shutterstock

8. Fermentované hrušky s medom a škoricou

Hrušky sa dajú jednoducho fermentovať doma s pomocou troch ingrediencií: vody, medu a štipky soli. Nakrájajte ich na malé kúsky, vložte do pohára, pridajte vodu, trochu soli a lyžicu medu. Nechajte fermentovať na linke pri izbovej teplote 2–3 dni. Výsledok? Jemne šumivé, sladkokyslé kúsky hrušky sú vhodné do šalátov alebo ako nečakaný doplnok k syrom a vlašským orechom.







ANKETA: Máte radšej mäkké odrody hrušiek než tvrdé?

42,9%



57,1%







Diskusia k článku










TOPlist