Zo stromu do hrnca:
11 nápadov ako spracovať hrušky. Objavte nové spôsoby, nemusí byť z nich len kompót

Jana Klimanová, 21. augusta 2025     9 minút čítania

Zavárané hrušky? Samozrejme. Ale okrem nich vyskúšajte tento rok aj nejakú novinku. Pozrite sa, aké máte bohaté možnosti.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

10. Hruškové čatní a kozí syr

Ak máte chuť na niečo odvážnejšie, vyskúšajte domáce hruškové čatní – sladko-pikantnú omáčku s exotickým nádychom. Je to výborný doplnok k syrom, mäsu alebo ako príloha ku grilovanej zelenine.

Na prípravu potrebujete hrušky, cibuľu, ocot (napr. jablčný), hnedý cukor, zázvor, štipku soli a korenie (napr. kari, škoricu, chilli podľa chuti). Všetko spolu dusíte do zahustenia a následne môžete plniť do sterilizovaných pohárov.

Hruškové čatní chutí najlepšie po pár dňoch odležania – chute sa krásne prepoja. Skvelo sa hodí napríklad ku koziemu syru alebo k pečenému mäsu.





ANKETA: Máte radšej mäkké odrody hrušiek než tvrdé?

45,9%



54,1%







Diskusia k článku










TOPlist