Vokalisti z For You:
Zaspievali a napiekli nám medovníky

Nora Krchňáková, TV Varecha, 20. decembra 2020     4 minúty čítania

Hudobníci vokálnej skupiny For You nepoužívajú nástroje, iba svoje výnimočné hlasy. Ako im to krásne ladí predviedli v TV Varecha pri pečení vianočných medovníčkov.



Vokálnu skupinu For You tvoria (zľava) Andrej Mann, Katalin Lantos–Borbély, Milan Masiarik, Nika Barľáková a Emil Esso Smoliga. Majú na konte nový vianočný album Acapella Christmas a do a capella podoby prerobili aj slávny hit Michala Dočolomanského Zima na saniach.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Kto je najväčším kuchárom a cukrárom v kapele?

Andrej Mann: Dobré jedlo máme radi všetci. Nie som si však istý tým, že všetci radi varíme. Ja si cez zimu pravidelne varím huspeninu, ktorú vždy doplním zaujímavými prísadami. Pokiaľ ide o pečenie, nemáme k nemu v našej skupine špeciálny vzťah. Výnimku sme urobili len pre TV Varecha.

Varíte si spolu? Ako sa stravujete a máte obľúbené recepty?

Nika Barľáková: Taký Andrej si rád pochutí pri raňajkách na avokáde s bryndzou, a keď sme na cestách v Maďarsku, tak si určite objedná halászlé. Emil obľubuje pestrú stravu. Keď sa ponáhľa na koncert a nestíha, má skvelý recept na cestoviny s tuniakom, paradajkovou omáčkou a parmezánom. Ja najviac zbožňujem bravčovú panenku na hríbovej omáčke alebo aj so špargľou. Katalin je celkom vyberavá, ale keď sme u nej v Komárne, vždy nás privíta skvelým cestovinovým šalátom s kuracím mäsom. A Milan – jednoznačne medovníčky.

U nás v TV Varecha ste piekli práve medovníčky, museli ste si to predtým spolu nacvičiť?

Milan Masiarik: Z pečenia medovníčkov je u nás doma už tradícia, ktorá sa týka detí a mojej manželky. Čiže áno, musel som si to predtým vyskúšať a nielen raz.

Medovníčky si zahrali aj vo vašom klipe k vianočnej skladbe Zima na saniach z nového vianočného albumu. Čo všetko na ňom fanúšikovia nájdu?

Katalin Lantos Borbély: Už dávno sme túžili mať vianočný album, len predošlé roky sme nemali čas. Tento rok sme na tom pracovali už od júla. Na novom CD je 12 piesní, spievame v slovenskom, anglickom, českom aj v maďarskom jazyku. Je tam aj jedna vlastná autorská skladba.

Ako strávi Vianoce For You?

Emil Esso Smoliga: Každý z nás má svoje vlastné plány na sviatky, no spoločné budeme mať to, že ich každý strávi v kruhu svojej rodiny. Tešíme sa na oddych a ničnerobenie, keďže sme posledné tri mesiace trávili čas v štúdiu prípravou spomínaného CD. Chceme načerpať energiu do budúceho, snáď priaznivejšieho roka.

Pozrite si videorecept, ktorý For You nakrútili v štúdiu TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:









Diskusia k článku







 



TOPlist