Zľava doprava: Denisa, Domi454, Mycake, Erik, adminka Varecha.sk Andrea Andreac, Remy, Lencsejani, ďalej hore hosť školy varenia - vynikajúci cukrár Tomáš Olajos, ktorý stojí vedľa nášho dnešného učiteľa - šéfkuchára Gaba Kocáka, Mária, Kukulienka71 a Violeta. V prednom rade zľava doprava stojí malý Tomáško Olajos, Anickac a Eruska25.
![](/uploady/velky-gabo1.jpg)
Okrem toho, že je naozaj jedinečný kuchár, Gabo Kocák je aj rodený zabávač. So svojim východniarskym prízvukom nás v krátkosti oboznámil, čo budeme variť a hneď sme sa pustili do práce, lebo toho bolo naozaj neúrekom.
![](/uploady/velky-gabo4.jpg)
Gabo má rád rodinný štýl stolovania, keď je na stole veľa jedla a každý si - ako doma - môže nakladať, čo mu chutí. Takto bolo aj ladené naše dnešné menu:
A k steaku sme mali na výber takéto omáčky:
Aby sa nám lepšie pracovalo, na úvod sme si ovlažili naše ústa pohárikom prosecca. A je pravda, že sme tento úkon pravidelne opakovali počas trvania celého kurzu :)
![](/uploady/velky-gabo2.jpg)
No a potom, šup do práce. Začali sme s prípravou byliniek do šalátov. Gabo nás poučil, že bylinky je lepšie trhať ako rezať, pretože takto nestrácajú na svojej kvalite. Anickac s Máriou (vpravo) sa pustili do trhania kôpru.
![](/uploady/velky-gabo3.jpg)
Vidíte tú podobu? Dcéra Denisa s mamou Denisou alias Violetou ochotne zapózovali pre fotografku.
![](/uploady/velky-gabo5.jpg)
Eruska25 s rukami za chrbtom? No toto. To nevidieť často.
![](/uploady/velky-gabo6.jpg)
Vždy sa ochotne hlási do práce. Najčastejšie ju vidno krájať, ako aj teraz pripravuje spolu s malým Erikom, ktorý prišiel s ockom Remy zeleninu do šalátu.
![](/uploady/velky-gabo8.jpg)
Diskutovalo sa celý čas a keď náhodou zavládla chvíľka ticha, šéfkuchár nás nabádal: "Pýtajte sa! Pýtajte!" Manželia Kukulienka71 a Lencsejani veru neváhali a pýtali sa.
![](/uploady/velky-gabo7.jpg)
Kto by odolal našim šarmantným Varecháčkam pri čistení špargle? Veru nikto. Ani šéfkuchár.
![](/uploady/velky-gabo18.jpg)
A takto vyzerá vzorne očistená zelená špargľa...
![](/uploady/velky-gabo10.jpg)
… a takto vďaka za vydarený kurz.
![](/uploady/velky-gabo16.jpg)
Blížime sa totiž do finále a treba začať porciovať voňavučké steaky.
![](/uploady/velky-gabo12.jpg)
A nielen porciovať, ale i koštovať. Boli výborné, všakže dievčatá!
![](/uploady/velky-gabo13.jpg)
Malý pomocník s veľkou chuťou do varenia sa radšej ako mäsku venoval sladkému dezertu z mascarpone a ovocia.
![](/uploady/velky-gabo14.jpg)
Ďakujeme za fantastický kurz. Zhodli sme sa všetci, že patril k tým najlepším, ktoré sme s Varecháčmi absolvovali. Nielen vďaka vynikajúcemu kulinárskemu umeniu, ktoré predviedol majster šéfkuchár, ale aj skvelej partičke ľudí, ktorá sa tu dnes stretla. Vďaka vám, Varecháči, boli ste naozaj skvelí!
Foto: Stanislava Melcherová, Radosť variť - Škola varenia v Poluse
Želáme všetkým krásne prádzniny!
Ďakujem, že vďaka vám všetkým mala moja mama pekný deň na ktorý nikdy nezabudne!
Sme veľmi radi, že sa páčilo.