Zľava doprava: Denisa, Domi454, Mycake, Erik, adminka Varecha.sk Andrea Andreac, Remy, Lencsejani, ďalej hore hosť školy varenia - vynikajúci cukrár Tomáš Olajos, ktorý stojí vedľa nášho dnešného učiteľa - šéfkuchára Gaba Kocáka, Mária, Kukulienka71 a Violeta. V prednom rade zľava doprava stojí malý Tomáško Olajos, Anickac a Eruska25.

Okrem toho, že je naozaj jedinečný kuchár, Gabo Kocák je aj rodený zabávač. So svojim východniarskym prízvukom nás v krátkosti oboznámil, čo budeme variť a hneď sme sa pustili do práce, lebo toho bolo naozaj neúrekom.

Gabo má rád rodinný štýl stolovania, keď je na stole veľa jedla a každý si - ako doma - môže nakladať, čo mu chutí. Takto bolo aj ladené naše dnešné menu:
A k steaku sme mali na výber takéto omáčky:
Aby sa nám lepšie pracovalo, na úvod sme si ovlažili naše ústa pohárikom prosecca. A je pravda, že sme tento úkon pravidelne opakovali počas trvania celého kurzu :)

No a potom, šup do práce. Začali sme s prípravou byliniek do šalátov. Gabo nás poučil, že bylinky je lepšie trhať ako rezať, pretože takto nestrácajú na svojej kvalite. Anickac s Máriou (vpravo) sa pustili do trhania kôpru.

Vidíte tú podobu? Dcéra Denisa s mamou Denisou alias Violetou ochotne zapózovali pre fotografku.

Eruska25 s rukami za chrbtom? No toto. To nevidieť často.

Vždy sa ochotne hlási do práce. Najčastejšie ju vidno krájať, ako aj teraz pripravuje spolu s malým Erikom, ktorý prišiel s ockom Remy zeleninu do šalátu.

Diskutovalo sa celý čas a keď náhodou zavládla chvíľka ticha, šéfkuchár nás nabádal: "Pýtajte sa! Pýtajte!" Manželia Kukulienka71 a Lencsejani veru neváhali a pýtali sa.

Kto by odolal našim šarmantným Varecháčkam pri čistení špargle? Veru nikto. Ani šéfkuchár.

A takto vyzerá vzorne očistená zelená špargľa...

… a takto vďaka za vydarený kurz.

Blížime sa totiž do finále a treba začať porciovať voňavučké steaky.

A nielen porciovať, ale i koštovať. Boli výborné, všakže dievčatá!

Malý pomocník s veľkou chuťou do varenia sa radšej ako mäsku venoval sladkému dezertu z mascarpone a ovocia.

Ďakujeme za fantastický kurz. Zhodli sme sa všetci, že patril k tým najlepším, ktoré sme s Varecháčmi absolvovali. Nielen vďaka vynikajúcemu kulinárskemu umeniu, ktoré predviedol majster šéfkuchár, ale aj skvelej partičke ľudí, ktorá sa tu dnes stretla. Vďaka vám, Varecháči, boli ste naozaj skvelí!
Foto: Stanislava Melcherová, Radosť variť - Škola varenia v Poluse
Želáme všetkým krásne prádzniny!
Ďakujem, že vďaka vám všetkým mala moja mama pekný deň na ktorý nikdy nezabudne!
Sme veľmi radi, že sa páčilo.