Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Gaba Kocáka
25 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
|
|
|
|
(alebo kozí syr, grana padano, parmezán) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo čierne) odkôstkované |
|
|
|
Na dochutenie: | |
kvalitný |
|
(z vlašských orechov) |
|
(alebo citrónový, bergamotový) |
|
|
|
|
|
(alebo biely balzamikový ocot s medom) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nenamočenú šošovicu uvaríme každú zvlášť do mäkka (20 - 30 minút). Nesolíme. Necháme vyhladnúť.
-
2
Bylinky natrháme na malé kúsky, pretože rezaním by stratili kvalitu (arómu). Primiešame ich k šošovici.
-
3
Tak isto aj syr natrháme na malé kúsky. Olivy, jarnú cibuľku a ošúpanú uhorku nakrájame na malé kúsky.
- 4
Šošovicu, syr, bylinky, olivy, jarnú cibuľku, uhorku a jadierka z granátového jablka zmiešame.
- 5
Dochutíme olejmi, sushi octom, šťavou z limetky, sójovou omáčkou, soľou a čerstvo mletým korením.
- 6
Podávame ozdobené bylinkami.
- 4
Papier je len dekorácia - ukážka, ako je možné šalát servírovať.
Áno, na servírovanie je použitý papier na pečenie. Samozrejme, šalát je vhodné po naservírovaní hneď skonzumovať, aby papier celkom nenasiakol šalátovou zálievkou.
Zbytočný komentár, ten papier je tam len ako dekorácia pri fotení.