Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka fotorecept

Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

25 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo kozí syr, grana padano, parmezán)
 (alebo čierne) odkôstkované
Na dochutenie:
 kvalitný
 (z vlašských orechov)
 (alebo citrónový, bergamotový)
 (alebo biely balzamikový ocot s medom)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Nenamočenú šošovicu uvaríme každú zvlášť do mäkka (20 - 30 minút). Nesolíme. Necháme vyhladnúť.

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bylinky natrháme na malé kúsky, pretože rezaním by stratili kvalitu (arómu). Primiešame ich k šošovici.

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tak isto aj syr natrháme na malé kúsky. Olivy, jarnú cibuľku a ošúpanú uhorku nakrájame na malé kúsky.

  4. 4

    Šošovicu, syr, bylinky, olivy, jarnú cibuľku, uhorku a jadierka z granátového jablka zmiešame.

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dochutíme olejmi, sushi octom, šťavou z limetky, sójovou omáčkou, soľou a čerstvo mletým korením.

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame ozdobené bylinkami.

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist