Šošovicový šalát
Šošovicový šalát

Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 29. júna 2017

Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo kozí syr, grana padano, parmezán)
 (alebo čierne) odkôstkované
Na dochutenie:
 kvalitný
 (z vlašských orechov)
 (alebo citrónový, bergamotový)
 (alebo biely balzamikový ocot s medom)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nenamočenú šošovicu uvaríme každú zvlášť do mäkka (20 - 30 minút). Nesolíme. Necháme vyhladnúť.

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bylinky natrháme na malé kúsky, pretože rezaním by stratili kvalitu (arómu). Primiešame ich k šošovici.

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tak isto aj syr natrháme na malé kúsky. Olivy, jarnú cibuľku a ošúpanú uhorku nakrájame na malé kúsky.

  4. 4

    Šošovicu, syr, bylinky, olivy, jarnú cibuľku, uhorku a jadierka z granátového jablka zmiešame.

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dochutíme olejmi, sushi octom, šťavou z limetky, sójovou omáčkou, soľou a čerstvo mletým korením.

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame ozdobené bylinkami.

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Iste je ten papier "nepremokavý", lebo by nebolo príjemné, ak by sa pri naberaní šalátu (vidličkou) jedli aj kúsky toho papiera :).....aký to bol, ten na pečenie?
@Evanaaa (30.6.2017 18:29)

Áno, na servírovanie je použitý papier na pečenie. Samozrejme, šalát je vhodné po naservírovaní hneď skonzumovať, aby papier celkom nenasiakol šalátovou zálievkou.

Pridaj komentár k receptu: