Nepečený dezert
Nepečený dezert

Expresný dezert z mascarpone a čerstvého ovocia fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 29. júna 2017

Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

20 minút
príprava

Suroviny

2 bal
300 g
300 g
300 g
1000 g
120 g
70 ml
z 1 z mladého kokosového orecha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mladého kokosového orecha získame kokosovú vodu.

    Expresný dezert z mascarpone a čerstvého ovocia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keksy (sušienky) rozdrvíme. Najlepšie to ide tak, že ich vložíme medzi papier na pečenie a prejdeme valčekom.

    Expresný dezert z mascarpone a čerstvého ovocia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ovocie umyjeme, jahody narežeme na štvrtiny. Ovocie zmiešame s kokosovou vodou a mätou.

    Expresný dezert z mascarpone a čerstvého ovocia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mascarpone vymiešame s kávou a cukrom na hladký krém.

    Expresný dezert z mascarpone a čerstvého ovocia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na dno servírovacieho pohára naukladáme ovocie aj so šťavou, na to navrstvíme krém z mascarpone a navrch rozdrvené sušienky. Môžeme hneď podávať.

    Expresný dezert z mascarpone a čerstvého ovocia (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: