Expresný dezert z mascarpone a čerstvého ovocia fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Gaba Kocáka
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z mladého kokosového orecha získame kokosovú vodu.
-
2
Keksy (sušienky) rozdrvíme. Najlepšie to ide tak, že ich vložíme medzi papier na pečenie a prejdeme valčekom.
-
3
Ovocie umyjeme, jahody narežeme na štvrtiny. Ovocie zmiešame s kokosovou vodou a mätou.
-
4
Mascarpone vymiešame s kávou a cukrom na hladký krém.
-
5
Na dno servírovacieho pohára naukladáme ovocie aj so šťavou, na to navrstvíme krém z mascarpone a navrch rozdrvené sušienky. Môžeme hneď podávať.
rýchle a chutné to bolo. Nepresladené, ale chute sa dobre dopĺňali.