Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Gaba Kocáka
Postup
-
1
Vyzreté mäso (4 - 8 týždňov staré) neumývame, len ho osušíme do sucha.
-
2
Kto nemá rád mastné, môže najmastnejšie časti odrezať. Tuk je však nositeľom chuti, preto sa neodporúča odstrániť úplne.
-
3
Celý kus mäsa rýchlo pečieme z oboch strán na repkovom oleji.
-
4
Na plechu vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C na 5 - 6 minút. Potom plech s mäsom vyberieme a dôkladne prikryjeme alobalom, aby si mäso niekoľko minút odpočinulo.
-
5
Na masle najskôr opečieme zopár neošúpaných cesnakových strúčikov a neošúpanú šalotku. Potom pridáme celé cherry paradajky, ktoré opražíme a nakoniec najemno nasekanú vňať z kučeravého petržlenu.
-
6
Na druhej panvici na masle orestujeme jarné cibuľky aj s "fúzikmi" - korienkami. Pridáme čerstvý tymian.
-
7
Na panvici roztopíme maslo, pridáme neošúpané roztlačené cesnakové strúčiky, neošúpanú šalotku, tymian a oddýchnuté mäso. Opekáme rýchlo z oboch strán, pričom steak oblievame roztopeným maslom, kým nezíska zlatistú farbu. Následne steak vyberieme, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením až úplne na záver, lebo ak by sme korenili skôr, mohlo by korenie pri opekaní zhorknúť. Režeme naprieč vláknami, steak by mal byť v strede ružový.
-
8
Servírujeme s opraženou zeleninou.
Diskusia k receptu