Trendy:
Varecháči sa stali steakmajstrami. So šéfkuchárom Gabom Kocákom to rozpálili naplno

Redakcia Varecha.sk, 29. júna 2017     8 minút čítania

Táto výhra stála určite za to. Víťazi našej súťaže Varíme s Varechou sa na kurze varenia naučili pripravovať fantastické steaky vďaka vynikajúcemu šéfkuchárovi Gabovi Kocákovi.

Výhra v našej súťaži bola kurz varenia pre 2 osoby, takže väčšina Varecháčov prišla v dvojici. A ktože to dnes prišiel:

Zľava doprava: Denisa, Domi454, Mycake, Erik, adminka Varecha.sk Andrea Andreac, Remy, Lencsejani, ďalej hore hosť školy varenia - vynikajúci cukrár Tomáš Olajos, ktorý stojí vedľa nášho dnešného učiteľa - šéfkuchára Gaba Kocáka, Mária, Kukulienka71 a Violeta. V prednom rade zľava doprava stojí malý Tomáško Olajos, Anickac a Eruska25.



Okrem toho, že je naozaj jedinečný kuchár, Gabo Kocák je aj rodený zabávač. So svojim východniarskym prízvukom nás v krátkosti oboznámil, čo budeme variť a hneď sme sa pustili do práce, lebo toho bolo naozaj neúrekom.



Gabo má rád rodinný štýl stolovania, keď je na stole veľa jedla a každý si - ako doma - môže nakladať, čo mu chutí. Takto bolo aj ladené naše dnešné menu:














A k steaku sme mali na výber takéto omáčky:














Aby sa nám lepšie pracovalo, na úvod sme si ovlažili naše ústa pohárikom prosecca. A je pravda, že sme tento úkon pravidelne opakovali počas trvania celého kurzu :)



No a potom, šup do práce. Začali sme s prípravou byliniek do šalátov. Gabo nás poučil, že bylinky je lepšie trhať ako rezať, pretože takto nestrácajú na svojej kvalite. Anickac s Máriou (vpravo) sa pustili do trhania kôpru.



Vidíte tú podobu? Dcéra Denisa s mamou Denisou alias Violetou ochotne zapózovali pre fotografku.



Eruska25 s rukami za chrbtom? No toto. To nevidieť často.



Vždy sa ochotne hlási do práce. Najčastejšie ju vidno krájať, ako aj teraz pripravuje spolu s malým Erikom, ktorý prišiel s ockom Remy zeleninu do šalátu.



Diskutovalo sa celý čas a keď náhodou zavládla chvíľka ticha, šéfkuchár nás nabádal: "Pýtajte sa! Pýtajte!" Manželia Kukulienka71 a Lencsejani veru neváhali a pýtali sa.



Kto by odolal našim šarmantným Varecháčkam pri čistení špargle? Veru nikto. Ani šéfkuchár.



A takto vyzerá vzorne očistená zelená špargľa...



… a takto vďaka za vydarený kurz.



Blížime sa totiž do finále a treba začať porciovať voňavučké steaky.



A nielen porciovať, ale i koštovať. Boli výborné, všakže dievčatá!



Malý pomocník s veľkou chuťou do varenia sa radšej ako mäsku venoval sladkému dezertu z mascarpone a ovocia.



Ďakujeme za fantastický kurz. Zhodli sme sa všetci, že patril k tým najlepším, ktoré sme s Varecháčmi absolvovali. Nielen vďaka vynikajúcemu kulinárskemu umeniu, ktoré predviedol majster šéfkuchár, ale aj skvelej partičke ľudí, ktorá sa tu dnes stretla. Vďaka vám, Varecháči, boli ste naozaj skvelí!

Foto: Stanislava Melcherová, Radosť variť - Škola varenia v Poluse


Zaujal vás tento článok?

Všetky nové články a recepty môžete dostávať každé ráno do vašej e-mailovej schránky.









Diskusia k článku

eruska25
Áno, bolo nám skutočne super. A myslím, že nehovorím len za seba. Všetkým nám bolo super. Prajem vám pekné leto, dovolenky, výlety, prázdniny.
kukulienka71
Prajem každému na Vareche, aby si mohol vychutnať niekedy tú super atmosféru a skvelé jedlá na kurzoch. Ďakujem za možnosť spoznať skvelých ľudí, je to Radosť nielen variť ale aj žiť! Andrejka, pekný článok;-)
evanaaa
Takže dievčatá, niečo ste sa naučili, niečo ochutnali, hlavne, že atmosféra bola pokojná a aj ste sa navzájom spoznali, ja sa rada pozerám, kto je kto. Mali ste ozaj skvelý deň!
kucharka
Moja mama sa zúčastnila tohto kurzu a nevedela si vynachváliť .... kuchárov, recepty, atmosféru...
Ďakujem, že vďaka vám všetkým mala moja mama pekný deň na ktorý nikdy nezabudne!






 



TOPlist