Uľahčite si život:
Zapečené zvyšky v sendvičovači? S touto jednoduchou vychytávkou to už bude minulosť

Jana Klimanová, 18. januára 2024     3 minúty čítania

Čistenie sendvičovača s pripečeným syrom či šunkou je daňou za chutný toast. Prezradíme vám spôsob, vďaka ktorému budete na túto neobľúbenú činnosť už len spomínať.



Foto: Shutterstock

Dostali ste chuť na nadýchaný sendvič s vrstvami šunky a syra, ale keď si predstavíte, že vás potom čaká čistenie sendvičovača, radšej si to rozmyslíte? Nemusíte, máme pre vás zopár rád, ako ho rýchlo vyčistiť aj ako ho vôbec nezašpiniť.

Čistiace triky

Do ešte rozpáleného, ale z elektrickej siete odpojeného sendvičovača vložte vlhkú papierovú utierku, priklopte a nechajte pôsobiť desať minút. Utierka nasaje väčšinu nečistôt. Na záver platne dosucha utrite.

Použiť môžete aj overený trojboj - voda, ocot, sóda bikarbóna. Nalejte tento mix do rozpáleného, ale odpojeného sendvičovača a nechajte pôsobiť desať až dvadsať minút. Potom utrite vodou navlhčenou kuchynskou utierkou a nakoniec aj suchou.

Vychytávka, ktorá všetko zmení

Úplne najlepšie však je sa zašpineniu platní sendvičovača vyhnúť. A to jednoduchým použitím papiera na pečenie. Predtým, než do sendvičovača vložíte naplnené toastové chlebíky či pečivo, pripravte si pás papiera na pečenie široký ako je sendvičovač - preložte ho napoly a vložte do sendvičovača.

Platne rozpáľte, chlebíky vložte medzi papier, sendvičovač zatvorte a pochúťka bude o chvíľu hotová bez toho, aby vytekajúci syr či náplň znečistili platne. Presný postup si môžete pozrieť v tomto videonávode:



Zdroj: Youtube/Leoni Luisa

Dokáže oveľa viac

Sendvičovač však zvládne viac než len zapiecť sendviče a urobiť vafle. Je skvelým pomocníkom pri výrobe placiek, lievancov či dokonca volského oka. Ďalšie inšpirácie, na čo sa dá sendvičovač použiť nájdete v našom článku 6 skrytých schopností vášho sendvičovača.



ANKETA: Vyskúšate túto vychytávku s papierom na pečenie?

85,7%



14,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist