Tipy od profíka:
Ako urobiť perfektnú domácu pizzu? Toto je 10 rád priamo od Taliana

Jarmila Horváthová, 27. júla 2023     5 minút čítania

Je pri pečení pizze naozaj najdôležitejšia teplota? Koľko by malo cesto kysnúť? A prečo na pravú taliansku pizzu nepatrí cesnak? Všetko sa dozviete...



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

7. Nešetrite paradajkovým podkladom

Na pizzu s váhou cesta 240 g by malo ísť 120 g paradajkového podkladu. Najlepšie je pripraviť si ho doma – luxusný je z cherry paradajok, ktoré upečieme pri 220 °C s cesnakom, rozmarínom a olejom a rozmixujeme. Z tejto zmesi môžete urobiť nielen základ na pizzu, ale napríklad aj paradajkovú polievku.

Ak ste zástancami superrýchlych riešení, najlepšie sú lúpané talianske paradajky v konzerve, ktoré rozmixujeme a dochutíme. Ale doma vyrobený paradajkový podklad chutí najlepšie.




ANKETA: Pečiete si domácu pizzu?

82,2%



17,8%







Diskusia k článku

mata3636
Bod 5 - aké látky? Škoda, že tých bodov je len 10. Je fakt úžasné, preklikávať sa po 2-3 vetách na ďalšiu stránku 🤦
1x zifi






 



TOPlist