Tipy od profíka:
Ako urobiť perfektnú domácu pizzu? Toto je 10 rád priamo od Taliana

Jarmila Horváthová, 27. júla 2023     5 minút čítania

Je pri pečení pizze naozaj najdôležitejšia teplota? Koľko by malo cesto kysnúť? A prečo na pravú taliansku pizzu nepatrí cesnak? Všetko sa dozviete...



Foto: Shutterstock

8. Plech, formu na pečenie alebo pizza kameň treba rozohriať

Aby mala pizza chrumkavú kôrku, cesto dávame vždy na rozhorúčený plech alebo pizza kameň. Najprv ju tam dáme piecť len s paradajkovým podkladom (na 6–7 minút), potom ju opatrne povytiahneme, obložíme ďalšími prísadami a dáme piecť ešte na dve minúty. Ideálne je, keď máme doma drevený lopár, ktorým pizzu na plech alebo kameň z pracovnej dosky premiestnime.




ANKETA: Pečiete si domácu pizzu?

82,2%



17,8%







Diskusia k článku

mata3636
Bod 5 - aké látky? Škoda, že tých bodov je len 10. Je fakt úžasné, preklikávať sa po 2-3 vetách na ďalšiu stránku 🤦
1x zifi






 



TOPlist