Latke výborne chutia so smotanou.
Foto: Coolinári
Latke pochádzajú z aškenázskej židovskej kuchyne a na ich prípravu vám stačia len zemiaky, vajcia, strúhanka, cibuľa, cesnak, mleté čierne korenie a soľ. Že vám to pripomína naše zemiakové placky? Bingo! Máte pravdu, židovské latke (alebo latkes) sú obmenou našich starých dobrých zemiakových placiek. Pôvodne sa vyrábali zo syra, dnes sa k ich príprave používa aj mrkva, paštrnák, cuketa či iné druhy zeleniny. Foodblogeri Coolinári, ktorí tento recept pripravili, vymenili macesovú múku za dostupnú strúhanku. Latke vás príjemne prekvapia svojou jednoduchosťou a chrumkavosťou.
Fešák Paul Sencor je pre vás pripravený spraviť v kuchyni takmer všetko.
Foto: Sencor
Vo videorecepte od Coolinárov hrá hlavnú vedľajšiu úlohu kuchynský robot SENCOR STM 7900SS, alebo familiárne nazvaný PAUL. Je to naozajstný makač – na tie najťažšie kuchynské práce ho predurčuje robustné celokovové telo s kovovými prevodmi, silný motor so 6-ročnou zárukou a veľká misa, ktorá pojme až 4 kg cesta. PAUL spraví všetko, čo v kuchyni treba – strúha, melie, miesi, šľahá, hnetie, pretláča, krája, plátkuje. Jednoducho vám šetrí prácu, aby ste sa mohli čím skôr venovať svojim blízkym a vychutnať si spolu vami s láskou pripravené jedlo.
A teraz si už spolu s Coolinármi na FB Sencor SK pripravte jednoduché chrumkavé latke