Foto: Shutterstock
Majonéza takmer bez oleja
Táto majonéza je z vajec, ale nie zo surových žĺtkov, ale z celých natvrdo uvarených vajíčok. A neverili by ste, ale oleja do nej stačí naozaj len za lyžicu. V šaláte, či už tradičnom zemiakovom alebo nejakom zeleninovom, chutí výborne.Návod, ako pripraviť majonézu z varených vajíčok a minimom oleja nájdete v tomto videu:
Majonéza bez vajec
Vajíčka v recepte na majonézu môžete jednoducho vynechať a použiť namiesto nich napríklad mlieko alebo vodu zo sterilizovaného cícera, takzvanú aquafabu.Ako na to si môžete pozrieť vo videu:
Využite tučné avokádo
Keďže avokádo obsahuje množstvo tuku, na prípravu majonézy sa vynikajúco hodí. Ak vám v zemiakovom šaláte neprekáža trocha exotickej chute, stojí za vyskúšanie.Avokádovú majonézu sme pripravili aj v našom videoštúdiu:
Diskusia k článku