Otázka dňa:
Radosť z plného košíka húb je veľká, ale viete, čo s nimi? Toto je 10 spôsobov, ako ich môžete spracovať

Jana Klimanová, 1. septembra 2023     6 minút čítania

Keď si prinesiete z lesa plno voňavých húb, treba ich doma rýchlo spracovať, najlepšie do druhého dňa. Čaká vás čistenie, sušenie, zaváranie. Ale možností máte oveľa viac.



Foto: Shutterstock

1. Sušené huby

Sušenie je u nás asi najtradičnejším spôsobom, ako huby uchovať na zimné mesiace. Podrobný návod na rôzne spôsoby spracovania húb sušením nájdete v našom článku:


A keď už máte huby nasušené, nezabudnite ich pred použitím na 20 až 30 minút namočiť do teplej vody. Vodu, v ktorej ste huby namáčali, nevylievajte. Využite ju na prípravu chutnej polievky či omáčky.




ANKETA: Už ste tento rok boli na hubách?

64,8%



35,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist