Otázka dňa:
Radosť z plného košíka húb je veľká, ale viete, čo s nimi? Toto je 10 spôsobov, ako ich môžete spracovať

Jana Klimanová, 1. septembra 2023     6 minút čítania

Keď si prinesiete z lesa plno voňavých húb, treba ich doma rýchlo spracovať, najlepšie do druhého dňa. Čaká vás čistenie, sušenie, zaváranie. Ale možností máte oveľa viac.



Foto: Shutterstock

2. Marinované huby

Marinovanie v octovom náleve s korením dodá hubám výnimočnú chuť. Prevarte ocot s vodou, do ktorej pridáte koreniny (čierne korenie, bobkový list) a soľ. Zalejte ním očistené nakrájané huby v sklenených nádobách a nechajte postáť niekoľko dní v chladničke.




ANKETA: Už ste tento rok boli na hubách?

64,8%



35,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist