Nikola Krčová:
Majsterka sveta vo fitnese miluje suši

Nora Krchňáková, TV Varecha, 10. apríla 2021     4 minúty čítania

Trojnásobná majsterka sveta vo fitnese Nikola Krčová rada ochutnáva nové a nepoznané jedlá a varenie je pre ňu relaxom.



Krásna Nikola nám v TV Varecha pripravila lososa s mandľovou krustou.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Nikola Krčová je vyštudovaná ítečkárka, ale zlákal ju šport. Je trojnásobnou majsterkou sveta, majsterkou Európy a dvojnásobnou majsterkou Slovenska vo fitnese. Slovenský zväz kulturistiky, fitness a bodyfitness ju trikrát ocenil titulom športovec roka.

Ste majsterkou sveta vo fitnese. Čo všetko ste pre tento titul museli urobiť?

Treba mať cieľ, nevzdávať sa a ísť si za ním. Základom je disciplína, extrémna precíznosť, trpezlivosť a schopnosť počúvať správnych ľudí! V tréningu, no tiež pri stravovaní treba všetko robiť na stodesať percent, pričom musíte byť na seba tvrdý a nezanedbať žiadny detail. Treba sa naučiť bojovať s demotiváciou a vždy sa správne nastaviť. Tento šport je o hlave a príprava je aj časovo náročná.

Ako sa udržiavate v kondícii a ako vyzerá váš deň?

Momentálne som mimo prípravy. Vstávam skoro ráno a ihneď po raňajkách sa venujem on–line klientele. Popoludní väčšinou trénujem seba. Kombinujem klasické silové tréningy asi štyrikrát do týždňa, kde po jednotlivých partiách precvičím celé telo. Okrem silových tréningov sa snažím zaradiť kardio, čiže korčule, beh a strečingové tréningy. V príprave to vyzerá inak.

S kondíciou súvisí stravovanie, aké je to vaše?

Strava je u mňa naozaj základ. Aktuálne si toho môžem dovoliť viac ako inokedy. Vo všeobecnosti preferujem zdravý životný štýl. Jedávam päťkrát za deň. Snažím sa o to, aby bol môj jedálny lístok vždy pestrý – vajíčka, ryby, morské plody, mäso, ryža, zdravé tuky, ovocie a kopec zeleniny. Príjem bielkovín, sacharidov a tukov mi upravuje môj tréner podľa fázy prípravy.

Stíhate si popri tréningoch a práci aj pravidelne variť?

Varenie je pre mňa relax, ale netrávim v kuchyni hodiny. Rada si pripravujem jedlo sama, pretože viem, čo naozaj obsahuje. V príprave je to časovo náročné a všetko si vopred pripravím do škatuliek aj na tri dni.

Aké sú vaše obľúbené jedlá a čo najradšej varíte?

Suši, suši a opäť suši, to je moje. Zbožňujem ryby a najviac lososa na všetky možné spôsoby. Najobľúbenejšie fit obedové jedlo je hovädzí steak, bataty a rukolový šalát. V sladkom vyhráva čokoládové fondue!

Precestovali ste mnohé krajiny, priniesli ste si domov nejaké kulinárske inšpirácie? Ktorá kuchyňa vám zachutila?

Rada ochutnávam niečo nové a nepoznané. Thajská kuchyňa je ázijským fenoménom a je ľahké jej podľahnúť, a tak som si ju aj ja zamilovala. Inšpirovala som sa aj mnohými jedlami z indickej a korenistej mexickej kuchyne.


Pozrite si videorecept, ktorý Nikola Krčová nakrútila v štúdiu TV Varecha:





Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:









Diskusia k článku







 



TOPlist