Lahôdky z odpadu:
6x kulinárske „šupy“, na ktorých si ešte pochutíte!

Jana Klimanová, 4. júla 2023     3 minúty čítania

Vyhadzovanie zvyškov potravín nie je ekologické, ani ekonomické. Väčšina šupiek zo zeleniny a ovocia sa dá ešte skonzumovať. Ideálne je, ak ovocie a zeleninu kupujete od miestnych farmárov, aby v šupkách neboli neželané pesticídy.



Foto: Shutterstock

3. Jablká a hrušky

Šupky z jabĺk, ale aj z hrušiek, vylúhujte v horúcej vode a dostanete čaj plný excelentnej chuti a vitamínov. Môžete ich pridať aj do limonád, prípadne si z nich vyrobiť jablčný ocot alebo sirup.

Ak šupky zmiešate s hnedým cukrom trochou múky a mletou škoricou, v rúre z nich pripravíte vynikajúce sladké čipsy. Šupky z ovocia môžete pokojne pridať aj do vášho obľúbeného smoothie.



ANKETA: Vyskúšate niektorý z našich tipov na spracovanie šupiek z ovocia či zeleniny?

23,8%



76,2%







Diskusia k článku

mamec
K tým pesticídom. Neviem, či v dnešnej dobe ešte existuje na Slovensku oblasť, kde sa dá pestovať niečo bez nich. Od príbuzných, čo majú záhradky viem, že už takmer každú plodinu napáda nejaká choroba, alebo škodca.






 



TOPlist