Lahôdky z odpadu:
6x kulinárske „šupy“, na ktorých si ešte pochutíte!

Jana Klimanová, 4. júla 2023     3 minúty čítania

Vyhadzovanie zvyškov potravín nie je ekologické, ani ekonomické. Väčšina šupiek zo zeleniny a ovocia sa dá ešte skonzumovať. Ideálne je, ak ovocie a zeleninu kupujete od miestnych farmárov, aby v šupkách neboli neželané pesticídy.



Foto: Shutterstock

2. Zemiaky

Šupky zo zemiakov sú bohaté na antioxidanty a tiež na vitamín A. Sú skvelé na výrobu zemiakových čipsov. Pred šúpaním zemiaky dobre vydrhnite kefou. Zmiešajte ich s panenským olivovým alebo kokosovým olejom, podľa chuti okoreňte, rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a upečte v rúre alebo opražte na oleji v panvici.



ANKETA: Vyskúšate niektorý z našich tipov na spracovanie šupiek z ovocia či zeleniny?

22,0%



78,0%







Diskusia k článku

mamec
K tým pesticídom. Neviem, či v dnešnej dobe ešte existuje na Slovensku oblasť, kde sa dá pestovať niečo bez nich. Od príbuzných, čo majú záhradky viem, že už takmer každú plodinu napáda nejaká choroba, alebo škodca.






 



TOPlist