Lahôdky z odpadu:
6x kulinárske „šupy“, na ktorých si ešte pochutíte!

Jana Klimanová, 4. júla 2023     3 minúty čítania

Vyhadzovanie zvyškov potravín nie je ekologické, ani ekonomické. Väčšina šupiek zo zeleniny a ovocia sa dá ešte skonzumovať. Ideálne je, ak ovocie a zeleninu kupujete od miestnych farmárov, aby v šupkách neboli neželané pesticídy.



Foto: Shutterstock

4. Kiwi

Šupka z kiwi prospieva črevám, pretože podporuje rast zdravých črevných baktérií. Šupky obsahujú dokonca viac antioxidantov než samotná dužina. Do smoothie môžete bez obáv pridať celé, samozrejme dobre umyté, kiwi aj so šupkou.



ANKETA: Vyskúšate niektorý z našich tipov na spracovanie šupiek z ovocia či zeleniny?

23,8%



76,2%







Diskusia k článku

mamec
K tým pesticídom. Neviem, či v dnešnej dobe ešte existuje na Slovensku oblasť, kde sa dá pestovať niečo bez nich. Od príbuzných, čo majú záhradky viem, že už takmer každú plodinu napáda nejaká choroba, alebo škodca.






 



TOPlist