Jednoduché rady:
13 trikov od profíkov, ktoré vám uľahčia varenie aj zlepšia chuť jedál

Jarmila Horváthová, 3. februára 2024     5 minút čítania

Či už varíte denne, alebo len občas, vždy je dobré poznať zopár overených tipov, ktoré používajú pri príprave jedál profesionáli. Sú jednoduché, ale majú veľký účinok.



Foto: Shutterstock

7. Radšej v pare ako vo vode

Niektoré druhy koreňovej zeleniny ako mrkvu, petržlen, červenú repu je lepšie pripravovať v pare alebo upiecť, ako variť vo veľkom množstve vody. Vitamíny sa tak lepšie zachovajú.

Ak zeleninu chcete pripravovať v rúre, nešúpte ju, len ju nakrájajte na kúsky a potrite marinádou s vysokým obsahom tuku. Ak ju pečiete nakrájanú na polovice, položte ju na plech reznou stranou dolu.




ANKETA: Varíte zeleninu radšej v pare ako vo vode?

33,3%



66,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist