Fotogaléria s receptami:
Sviatky sa bez orechov nezaobídu. V akých dobrotách sú nenahraditeľné?

Jana Klimanová, 6. decembra 2022     10 minút čítania

Vlašské orechy, lieskovce a mandle zahviezdia vo vianočných koláčikoch, so slanými arašidmi či pistáciami zasa nepokazíte žiadnu silvestrovskú oslavu. Druhov orechov je však oveľa viac a keďže všetky sú doslova nabité zdraviu prospešnými látkami, miesto v jedálničku im patrí po celý rok. Pozrite sa, do akých receptov sa hodia.

Para orechy




Foto: Shutterstock

Jadrá majú lahodnú krémovú a sladkastú chuť. Jedia sa surové, môžu sa variť a piecť, prípadne použiť na posýpku. Mlieko z para orechov je skvelou alternatívou k mandľovému a sójovému mlieku. Nakrájané na kúsky sa môžu pridať do jablkového kompótu, nasekané zľahka opražiť a posypať nimi jogurt, puding, raňajkovú kašu aj šalát. Para orechy sú bohaté na selén, ktorý chráni mužov pred rakovinou prostaty.

Náš tip, na raňajky v novom roku:







Diskusia k článku







 



TOPlist