Nepečené citrónové koláčiky s marakujou
Foto: blissofplants
Recept je trochu drahší ?, ale práve preto si budete užívať každé sústo o niečo viac.? Je od jednej mojej obľúbenej foodblogerky @datesandavocados
porcií
Suroviny
Korpusy: | |
1 šálka |
|
1/2 šálka |
|
3 ks nakrájané |
|
1 PL |
|
1/8 ČL |
|
1/8 ČL |
|
Krém: | |
2 a 1/2 šálky (namočené vo vode aspoň 6 hodín) |
|
1/2 šálky |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1/4 šálky (roztopený) |
|
Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zmes na korpusy: Makadamové orechy rozmixujeme v mixéri so zvyšnými ingredienciami až kým nezískame lepkavú konzistenciu.
- 2
Zmes vložíme do muffinových foriem a pomocou prstov ho stlačíme až kým nebude rovnomerné. Dáme do mrazničky kým pripravíme krém.
- 3
Citrónový krém: Aspoň 6 hodín vo vode namočené kešu orechy opláchneme a rozmixujeme so všetkými ingredienciami.
- 4
Krém navrstvíme na korpusy vo forme a dáme zmraziť aspoň na 3 hodiny až kým nestuhnú. Zvyšok krému odložíme do chladničky na ozdobenie, keď budú pripravené na podávanie.
- 5
Po vybratí koláčikov z mrazničky, ich necháme aspoň pol hodinu v chladničke. Každý koláčik polejeme dužinou z marakuje, extra porciou citrónového krému a ozdobíme jedlými kvetmi.
Tiež citrónový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ti velmi krásne ???
Ďakujem pekne??
Ďakujem??