Ešte si pochutnáte:
5 nápadov, čo robiť s kúskami kapra, ktoré ostali po štedrej večeri

Jana Klimanová, včera 06:15     3 minúty čítania

Neviete, čo so zvyškami kapra, ktoré vám už nejdú na chuť? Určite ich nevyhadzujte, premeňte ich na chutné pokrmy.



Foto: Shutterstock

2. Kapor v aspiku

Pripravte si vývar z koreňovej zeleniny nakrájanej na menšie kúsky, na 1 l vody potrebujete 2 cibule, 3 mrkvy, kúsok zeleru a 1 petržlen. Pridajte soľ, guľôčky čierneho a nového korenia, bobkový list. Po uvarení zeleninu vyberte a vývar dochuťte. Želatínu (podľa druhu a návodu) rozpustite vo vývare.

Do misiek postupne vkladajte plátky vajíčka uvareného natvrdo, krúžky cibule, zeleninu z vývaru, kúsky kapra zbavené trojobalu a kostí a zalejte vývarom so želatínou. Dajte stuhnúť do chladničky. Po vyklopení z misiek podávajte pokvapkané octom a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.



ANKETA: Ostal vám zo štedrej večere nezjedený kapor?

64,5%



35,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist